De ce se agravează hemoroizii în vacanță? Uite ce să faci pentru a-ți proteja organismul

de ce se agravează hemoroizii în vacanță

Deși există o mulțime de persoane care suferă de această problemă de sănătate, puțini sunt cei care știu de ce se agravează hemoroizii în vacanță. Simptomele neplăcute se pot accentua și chiar îți pot distruge concediul, așa că e bine să știi ce să faci pentru a-ți proteja organismul.

Boala hemoroidală se poate agrava în timpul vacanțelor și asta în urma unor greșeli pe care pacienții le fac imediat cum pleacă în concediu. Pentru a ține la distanță simptomele neplăcute, medicii spun că este nevoie doar de respectarea unor reguli simple, dar care pot proteja organismul.

De ce se agravează hemoroizii în vacanță?

Dacă suferi de hemoroizi, probabil că ai observat că această problemă de sănătate tinde să devină tot mai deranjantă fix în perioada concediului. Medicul primar chirurg Dan Andronesi este de părere că acest lucru se întâmplă în special din cauza timpului lung petrecut pe scaun, interval în care oamenii se îndreaptă spre destinația de vacanță, dar și din cauza alimentației, consumlui de alcool la ore târzii, toate acestea dând naștere unei afecțiuni numite “constipația călătorului”.

“Persoanele care suferă de hemoroizi trebuie, în primul rând, să aibă grijă la drum. Orele lungi petrecute pe scaunul mijlocului de transport cu care călătoresc reprezintă un factor agravant. Când stăm mult în fund, sângele băltește în zonele joase, ceea ce afectează boala hemoroidală. Asociat cu obezitatea, se face o compresie la nivelul unor vasele importante, ceea ce duce la o stază în zona pelvină. Recomand pauzele din oră în oră, în care să ne ridicăm, să facem câțiva pași, să ne punem sângele în mișcare. E foarte important pentru că ne modifică statica și circulația venoasă. Scaunele tari zgârie mucoasa și venele hemoroidale, apar complicații, cum ar fi dureri, fisuri anale, tromboze, sângerări, chiar prolaps rectal. Apoi, efortul de eliminare pune presiune suplimentară pe venele hemoroidale, care se dilată și se inflamează. Constipația duce la complicații și la avansarea hemoroizilor. Pentru a o preveni, recomand consumul de fibre. Ele stimulează peristatica și ne ajută să avem un tranzit intestinal normal, un scaun normal. Fibrele se găsesc în fructe și legume proaspete, în cereale integrale, în semințe de in, tărâțe de psyllium.”, a spus dr. Dan Andronesi, medic primar chirurg.

Persoana diagnosticată cu boală hemoroidală trebuie să aibă în permanență grijă la alimentație, iar vacanțele nu fac excepție de la regulă. Mesele bogate în grăsimi și proteine pot agrava problemele de sănătate, favorizând apariția “constipației călătorului”. Acest disconfort este provocat și de schimbarea mediului și a rutinei de acasă, dar și ca urmare a amânării nevoii de a merge la toaletă. Medicii recomandă, de asemenea, hidratarea cu apă plată, ceaiuri, supe și sucuri, iar în ceea ce privește consumul de alcool, acesta ar trebui să se facă cu moderație, fiind cunoscut faptul că alcoolul agravează hemoroizii pentru că produce vasodilatație atât pe vasele de sânge, cât și pe venele hemoroidale. Nu în ultimul rând, oamenii trebuie să acorde o atenție deosebită hranei pe care o consumă și să se asigure că produsele sunt proaspete. Mâncarea alterată poate duce la apariția toxiinfecției alimentare și diareei, un alt factor care agravează hemoroizii.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

I s-au șters 10 ani din memorie dintr-un motiv banal. Incredibil ce a pățit o femeie

Nu mai amâna: mergi și măsoară-ți tensiunea! Într-un an, pierdem 30.000 de români…

Cum se lasă medicii de fumat

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate