I s-au șters 10 ani din memorie dintr-un motiv banal. Incredibil ce a pățit o femeie

I s-au șters 10 ani din memorie dintr-un motiv banal

Situația prin care a trecut o femeie ar putea pune pe gânduri pe oricine. I s-au șters 10 ani din memorie dintr-un motiv banal, mai exact după ce a avut o problemă cu care se confruntă o mulțime de persoane în fiecare zi. 

Să îți pierzi 10 ani din memorie, amintiri prețioase și momente importante într-o clipă este un lucru frustrant pentru orice persoană. O femeie a fost pusă în această situație, iar problema ei a fost declanșată de un lucru cât se poate de banal și la care nu s-ar fi gândit nimeni.

I s-au șters 10 ani din memorie dintr-un motiv banal

O femeie din Hong Kong a suferit de amnezie globală tranzitorie, o problemă de sănătate care duce la o pierdere bruscă a memoriei. Totul s-a întâmplat după ce femeia a experimentat simptomele neplăcute ale constipației, petrecându-și mai bine de 8 ore la toaletă. Astfel, din cauza constipației, femeii i s-au șters din memorie 10 ani.

Specialiștii au studiat cu atenție acest caz și au descoperit că acest lucru a fost posibil din cauza faptului că, în timp ce femeia se afla la toaletă, aceasta și-a forțat organismul și a oprit alimentarea cu sânge a creierului.

“Teoretic, este posibil să explici pierderea memoriei în urma eforturilor excesive depuse la toaletă. Dacă te forțezi foarte tare, există riscul ca alimentarea creierului cu sânge să fie oprită. Acest lucru se poate întâmpla și în cazul în care ridicați greutăți foarte mari.”, a spus Dr. Sarah Jarvis, potrivit mirror.co.uk.

Medicii spun că pot exista situații extrem de rare în care pot să apară sângerări în interiorul creierului, cauzând astfel o formă de accident vascular cerebral. Această situație este des întâlnită în rândul culturiștilor, aceștia fiind obișnuiți să ridice greutăți.

Din fericire, femeia din Hong Kong a reușit să își recapete memoria după o noapte petrecută în spital, însă în continuare nu își amintește ce s-a întâmplat după cele 8 ore petrecute la toaletă.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Nu mai amâna: mergi și măsoară-ți tensiunea! Într-un an, pierdem 30.000 de români…

Cum se lasă medicii de fumat

Lidia Fecioru ne spune rețeta unui somn liniștit

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate