De ce nu se strică niciodată apa sfințită?

Apa sfințită are puteri miraculoase, spun credincioșii. În fiecare an de Bobotează, la Biserică se sfințesc mii de litri de apă pentru credincioși. El pleacă acasă măcar cu o sticlă de agheasmă, despre care speră că îi va feri de rele, boli și suferințe pentru tot anul care va veni.

Apa sfințită sau agheasma capătă proprietăți supranaturale prin intervenția Duhului Sfânt

Tradiția spune că agheama nu se strică niciodată. Dar te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă asta? Ei bine, sfinții părinți susțin că odată ce apa a fost sfințită, ea capătă proprietăți supranaturale prin intervenția Duhului Sfânt și a Spiritului Sfânt, potrivit secretele.com. Mai există însă, încă un motiv și anume atunci când se face agheasma, în apă este scufundată o cruce de argint și busuioc, iar ambele au incredibile proprietăți antimicrobiene.

De ce nu se strică niciodată apa sfințită?

Încă din cele mai vechi timpuri argintul a fost utilizat la purificarea apei, întrucât are proprietăți sterilizante și antiseptice. Mai mult decât atât, argintul are și proprietatea de a omorî bacteriile și microbii. De asemenea, busuiocul este recunoscut pentru calitățile de vindecare a anumitor afecțiuni. Acesta este un excepțional antiseptic intestinal, antiseptic pulmonar, antifungic, antiinflamator renal, folosit în colici intestinale, balonări, vomă, gripă, răceală, bronșite, dureri de cap, ulcer gastric, infecții urinare, diaree, anorexie, etc.

Cea mai importantă este agheasma mare, care nu trebuie să fie înmulțită. Aceasta trebuie să fie consumată doar în cantități mici. Tocmai din acest motiv, se consideră că o sticlă ajunge credincioșilor timp de un an.

Agheama mică poate fi luată oricând pe timpul anului, este sfințită de preoți la biserică, dar și în casele lor, când se face Sfeștanie.

Cum se consumă agheasma mică

Pe ușa bisericii Mânăstirea Frăsinei este explicat cum se consumă agheasma mică pentru ca ea să ne protejeze de rele.

„Agheasma mică se poate bea zilnic, după anafură, dacă după miezul nopții nu s-a mai băut și nu s-a mai mâncat nimic. Pentru cei bolnavi este de mare folos să guste agheasma și să-și stropească cu ea părțile trupești aflate în suferință. Elevii și studenții pot lua agheasma mică și să-și stropească cu ea fruntea și hainele, spre a le lumina Dumnezeu mintea. Femeile nu pot lua agheasmă în perioada de necurăție trupească lunară.

Cei căsătoriți nu pot lua agheasmă dacă s-au aflat trupește în acea zi. Aghesma mică luată cu rugăciune și cu multă cuviință alungă duhurile rele, mintea o curățește de gândurile rele și o îndreptează spre rugăciume'.

Așadar orice creștin ar trebui să aibă în casă mereu o sticlă cu agheasmă pentru că are multe efecte benefice.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Pe 27 octombrie îl sărbătorim pe Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului. Acesta este rugăciunea pe care trebuie să o rostești astăzi

Acatistul Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de mir. Citește-l pe 26 octombrie și vei avea spor în toate

Viața Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

Nu poți ajunge la biserică astăzi? Acesta este lucrul pe care trebuie să îl faci neapărat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate