De ce nu e bine să îi pui copilului două nume de botez

de ce nu e bine să pui două nume de botez

Alegerea numelui pentru copil nu este o sarcină ușoară, iar părinții sunt puși de multe ori în dificultate. Pentru că sunt situații în care părinții nu ajung la un acord, decid să îi pună mai multe nume de botez copilului, lucru care poate să îl influențeze într-un mod negativ.

În trecut, copilul lua fie numele nașului de botez sau al nașei, fie purta numele sfântului sărbătorit în ziua în care s-a născut. Acum, aceste lucruri nu se mai aplică, iar de cele mai multe ori, părinții aleg nume străine pentru a-i boteza pe cei mici, dar și un nume de sfânt, care să îi protejeze.

De ce nu e bine să îi pui copilului două nume de botez

Cu toate că unii copii au nu două, ci chiar trei nume de botez, această practică nu este tocmai recomandată de reprezentanții bisericii. Mai exact, aceștia sunt de părere că fiecare om trebuie să aibă un singur nume de botez și asta pentru a marca unicitatea fiecărei persoane în parte. Atunci când o persoană poartă mai multe nume, aceasta nu știe exact cu care dintre ele să se identifice și ajunge să fie prinsă între două unități valorice diferite, potrivit crestinortodox.ro.

În plus, chiar dacă un copil are mai multe nume, niciodată nu le va folosi pe toate, ci doar unul dintre ele va fi majoritar, ceea ce înseamnă că celelalte vor fi aproape inutile. Acesta este motivul pentru care părinții sunt sfătuiți să aleagă un singur nume pentru copilul lor, acela pe care îl consideră cel mai potrivit.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

10 nume biblice pe care le poți alege pentru a-ți boteza copilul

Este interzis botezul în timpul postului? Uite ce spun preoții

Ce este botezul de urgență și în ce condiții se face acest ritual

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse