De ce ne e frică nu vom scăpa: “Va urma o criză alimentară!”

va urma o criza alimentara

Sociologii spun că România se va confrunta și cu o situație fără precedent cu care nu s-a mai întâlnit de la al doilea război mondial iar exporturile de produse românești ar trebui sistate. Pentru că altfel, va urma o criză alimentară.

Iată ce spune deputatul independent Remus Borza, consilier onorific al premierului, pe blogul său:

“Din producția de grâu de peste 8 milioane tone realizată anul trecut azi mai avem în țară în jur de 700 mii tone, inclusiv cu Rezerva de Stat. Restul l-am exportat. Având în vedere consumul lunar de peste 175 mii tone în câteva luni riscăm să rămânem fără pâine. Anul agricol 2020 se anunța slab luând în considerare seceta deja instalată în mai multe județe și care a afectat deja culturile pe câteva zeci de mii de hectare. Nici cu cărnița nu stam mai bine. Din 10 milioane porci necesari pentru consumul anual avem doar 2.4 milioane. La fel de prost stăm și la carnea de pasare. Ne va trebui 1 miliard euro să importăm. Problema este dacă vom avea bani și de unde. Un popor trebuie hrănit și în vremuri de pace și cu atât mai mult în vremuri de criză.”

Chiar dacă nu sunt vremurile ideale  a pentru a intra în dezbateri politice, trebuie să admitem că un substanțial sâmbure de adevăr se ascunde în cuvintele domnului Borza. Criza care va sosi bate la ușă și doar cei rău intenționați nu vor să o prevadă de pe acum. Măsurile economice de redresare a economiei sunt nule, rata șomajului va fi imensă. Trebuie să ținem cont și de faptul că în momentul de față datoria externă a României este de peste 105 miliarde euro și să nu uităm că în 1990 statul român nu era dator niciunei țări.

Foto: 123rf

Citește și:

Despre blestemele lui Ceaușescu se vorbește în șoaptă

Mare Ți-e grădina, Doamne!!! Uite cum se protejează străinii de Covid-19

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate