De ce lasam fostii sa ne mai bantuie gandurile

Hai sa recunoastem: macar o data ne-a trecut prin minte sa incercam reluarea unei relatii cu un fost iubit. Diminetile de duminica in bratele care ne tineau atat de comod psihicul, fac ravagii intr-o inima inca singura. De ce ne intoarcem uneori la trecut?

de Iulia Gherghe

Avem mai jos cateva motive si povestirile unor fete care au reluat vechi relatii. Daca au facut bine sau rau, stabiliti voi.

De dragul amintirii suntem gata sa mai acordam o sansa in numele iubirii. Al iubirii si al sexului ocazional cu o persoana in care avem incredere. Dupa o despartire si toate fazele prin care trecem, in imediata apropiere a momentelor in care i-am urat pentru tot ce ne-au facut, vine momentul in care rememoram mai des amintirile placute.

Acesta este momentul periculos pe care el, daca sta la panda, va sti sa il exploateze. In multe cazuri, nici nu este nevoie de ajutorul lui. Sunt destule femei care isi cersesc momentele de fericire inapoi, pe la usi care nu li se mai deschid…

Ca sa revenim, realitatea nu este tocmai diplomatul perfect, dar este poate cel mai bun prieten pe care il avem si de care, daca am sti sa ascultam, ne-ar da cele mai bune sfaturi… prin prisma obiectivitatii ei, desigur.

Dar cum realitatea este interpretabila, deseori vrem sa vedem doar ceea ce ne dorim si ne fabricam realitati care ne convin. Asa ca ce am evitat sa acceptam, la un moment dat va lovi inzecit. Problemele din trecut exista: el a ramas la fel de egoist, nepriceput sau excesiv de gelos. Si totusi, de ce ne intoarcem la vechile relatii?

Psihologii spun ca…
…o facem atunci cand, de fapt, nu ne despartim niciodata cu adevarat de celalalt.

Mariana Radulescu, psiholog: "Pentru ca, de fapt, nu ne-am despartit niciodata cu adevarat de acel individ. Cand te hotarasti sa rupi relatia, e bine sa-ti acorzi macar cateva luni de pauza totala inaintea unei noi idile. Acest timp este util atat pentru a-ti ventila emotiile si in special pe cele negative (indoieli, regrete, sentimente de vinovatie, vina, mila,etc), cat si pentru a te obisnui cu ideea de a fi complet independenta si bineinteles, gata pentru o noua relatie. Cu un partener nou sau cu cel vechi".

Oamenii nu se schimba. It’s a fact!

Daca vrem sa reluam o legatura care ne-a facut rau la un moment dat, ne asumam riscul de a trece din nou prin tot ce ne-a dus la despartire. Oamenii nu se schimba, iar sperantele ca noi ii putem schimba sau ca, in numele iubirii, cele mai deranjante defecte vor disparea ca prin farmec, sunt in general SF-uri ieftine.

Cristina, de exemplu, una dintre femeile care a crezut ca oricine merita o a doua sansa, a revenit la fostul ei iubit, cel mai bun furnizor de placeri fizice din viata ei. El, fire pasionala, ea, mimoza usor inocenta. O imbrancire care i-a aprins Cristinei instinctele de autoconservare ca un girofar in misiune, i-a spus ca mai poate urma si altceva. Ceva tot a urmat, intr-adevar, dupa impacarea atat de implorata de el: o bataie zdaravana, si un dosar penal. Al lui, desigur. Asta ca sa incheie ceea ce incepuse inaintea despartirii…

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex