De ce îți lăcrimează ochii la frig?

Odată cu scăderea temperaturilor, e posibil să constați că îți lăcrimează ochii tare. Pe cât de frecvent este întâlnită această reacție, pe atât e de neplăcută. Există însă câteva măsuri pe care le poți lua pentru a preveni apariția acestei probleme.

Te numeri printre persoanele care încep să lăcrimeze excesiv atunci când ies în aerul specific sezoanelor reci? Atunci cu siguranță te-ai confruntat și cu întrebările îngrijorate ale celor din jur legate de apariția lacrimilor. Apariția acestora are o explicație simplă.

Cu siguranță ai constatat că atunci când stai prea mult timp concentrată, fără a clipi, se instalează senzația de ochi uscați și iritați. Pentru a vedea clar, fără niciun desconfort, globul ocular are nevoie de un mediu umed. Acesta este stimulat de clipit, pe care uităm să-l mai realizăm atât de des când suntem concentrați. Când se instalează frigul, se întâmplă un lucru asemănător. Adică ni se usucă ochii, doar că reacția organismului e alta. Lacrimile cauzate de frig sunt soluția naturală găsită de corpul nostru pentru a lubrifia ochii uscați de aerul rece de-afară. Însă, deși e o reacție naturală a corpului, o resimțim ca nefirească și neplăcută. Să stai în frig, cu servețelele la ochi, nu e cel mai plăcut lucru!

Aceeași reacție poate apărea și atunci când privirea întâlnește o lumină puternică, precum cea reflectată de zăpadă.

Îți lăcrimează ochii? Iată ce poți face!

Dacă știi că ai o astfel de sensibilitate oculară, încearcă următoarele remedii:

  1. Optează pentru picăturile de ochi. Aplică-le înainte de a ieși din casă. Astfel, acest lucru ar trebui să păstreze globul ocular umed, iar lacrimile să înceteze.
  2. Nu ieși fără ochelari de soare. Aceștia vor forma o barieră protectoare, care va impiedica uscarea ochilor și, astfel, și apariția lacrimilor.

Dacă niciuna dintre aceste variante nu funcționează, programează-te la un consult oftalmologic. Cu siguranță, specialiștii îți vor recomanda o variantă eficientă, adaptată nevoilor tale, care să te scape de lăcrimatul excesiv.

Citește și: Pierdea mirosului – în ce condiții apare?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate