De ce este bine să înmoi migdalele înainte de a le consuma? Trebuie neapărat să le introduci în dieta ta

Migdalele nu ar trebui să lipsească din dieta ta, pentru că au o mulțime de beneficii asupra sănătății tale. Mulți oameni consumă migdalele ca atare, fie în diverse deserturi, însă nu mulți știu că acestea sunt mai sănătoase dacă sunt înmuiate în apă.

Migdalele conțin numeroase vitamine şi minerale, printre care şi vitamina E, calciu, zinc, magneziu şi chiar acizi graşi omega-3. Dacă le vei înmuia în apă, poți spune că sunt un adevărat întăritor al sănătății

De ce este bine să înmoi migdalele înainte de a le consuma?

Puțini știu că pieliţa migdalelor uscate conţine un inhibitor enzimatic care protejează seminţele de germinaţia prematură, conform secretele.com. Înmuierea migdalelor înlătură acest inhibitor. Mai mult decât atât, migdalele înmuiate în apă sunt mai uşor de digerat şi oferă o cantitate mai mare de substanţe nutritive. În acest fel, aceste alimente devin mai sănătoase per ansamblu.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma zilnic migdale înmuiate?

Iată beneficiile pentru sănătate:

  • Pentru inimă – Potasiul, proteinele şi grăsimile mononesaturate sprijină sănătatea inimii. Vitamina E reduce afecţiunile cardiace şi magneziul previne atacurile de cord. În plus, nutrienţii din migdale contribuie la atenuarea inflamaţiilor arteriale.
  • Vei avea mai multă energie – Consumarea zilnică a unui pumn de migdale asigură organismului un plus de energie. Cuprul, manganul şi riboflavina accelerează totodată metabolismul.
  • Mai puţin colesterol – Migdalele reduc nivelurile de colesterol deoarce conțin calciul şi a vitamina E.
  • Pentru creier – Migdalele sprijină sănătatea sistemului nervos. Acestea conţin riboflavină şi L-carnitină, substanţe care îmbunătăţesc activitatea cerebrală şi scad riscul de apariţie a bolii Alzheimer.
  • Oase sănătoase – Datorită mineralelor, vitaminelor şi mai ales fosforului, migdalele întăresc oasele. Astfel, se previne apariția osteoporozei, dar şi bolile dentare.
  • Reglează tensiunea arterială – Potasiul conţinut contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale.
  • Previn cancerul – Îmbunătăţirea motilităţii intestinale reduce riscul de apariţie a cancerului de colon, iar migdalele au inclusiv această proprietate.

Așadar, ai o mulțime de motive pentru a introduce migdalele înmuiate în dieta ta zilnică.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum să scapi de herpes în sezonul rece? Cele mai bune remedii naturale

De ce e bine să mănânci cartofi prăjiţi după ce vii de la sală? La așa ceva nici că te-ai fi gândit vreodată

Ce se întâmplă dacă naști în sezonul rece? Acest lucru poate avea efecte surprinzătoare asupra organismului tău

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate