Ce se întâmplă dacă naști în sezonul rece? Acest lucru poate avea efecte surprinzătoare asupra organismului tău

ce se întâmplă dacă naști în sezonul rece

Sarcina și momentul nașterii reprezintă două evenimente foarte importante pentru orice femeie, acestea ajungând să îi modifice în mod radical viața. Pentru că întreg organismul trece prin schimbări, specialiștii au descoperit că sezonul rece reprezintă cea mai bună perioadă din an pentru a aduce pe lume un copil.

Dacă până acum erai tentată să crezi că momentul din an în care naști nu te influențează prea mult, ai putea rămâne surprinsă de noile descoperiri ale specialiștilor.

Ce se întâmplă dacă naști în sezonul rece?

Cercetările în domeniu au arătat că femeile care nasc iarna sau la începutul primăverii au mai puține șanse să se confrunte cu depresia postnatală, comparativ cu cele care nasc în perioadele mai calde din an. Pentru că în perioadele mai reci majoritatea persoanelor obișnuiesc să își petreacă timpul în interiorul locuinței, acest lucru le ajută pe mămicile ce abia au născut să se adapteze mai repede noului statut și astfel să evite apariția stărilor de anxietate și dezechilibru. Chiar dacă nu au descoperit cu exactitate de ce organismul face față depresiei postnatale mult mai bine în perioada rece decât atunci când temperaturile sunt ridicate, specialiștii iau în considerare condițiile meteo, considerându-le un factor care duce la apariția depresiei, pe lângă toate celelalte modificări hormonale.

Ce este depresia postnatală?

Depresia postnatală apare imediat după naștere și poate dura de la câteva zile, la câteva săptămâni sau chiar luni.

Acest tip de depresie afectează tot mai multe femei, iar principalele simptome ale acesteia sunt tristețea, starea de oboseală cronică, dar și lipsa de concentrare, potrivit dailymail.co.uk. Netratată, această depresie se poate accentua, iar efectele negative se pot răsfrânge asupra copilului. Din acest motiv este foarte importantă consilierea, iar mămicilor care se confruntă cu astfel de simptome li se recomandă să discute deschis despre această problemă, iar dacă starea lor nu se îmbunătățește, vizita la medic trebuie făcută cât mai repede.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să scapi de herpes în sezonul rece? Cele mai bune remedii naturale

Așa poți scăpa de tuse și răceală peste noapte. Fă asta înainte să adormi, iar dimineața te vei simți mult mai bine

De ce e bine să mănânci cartofi prăjiţi după ce vii de la sală? La așa ceva nici că te-ai fi gândit vreodată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate