De ce ar trebui să considerăm fiecare săptămână a anului ca fiind o săptămână a patimilor

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Săptămâna Patimilor este cea mai importantă săptămână din an, din punct de vedere spiritual, însă Preotul Cristian Galeriu este de părere că ar trebui ca fiecare săptămână din an să fie privită în același mod.

Înainte de Paște, credincioșii trec printr-o perioadă de purificare, o perioadă în care încearcă să își pregătească sufletul pentru a întâmpina așa cum se cuvine Minunea Învierii. Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, așa cum mai este ea numită, are o însemnătate foarte mare pentru creștini. În aceste zile sunt amintite chinurile la care a fost supus Mântuitorul. Chiar dacă este o săptămână aparte, Preotul Cristian Galeriu consideră că și celelalte săptămâni ale anului ar trebui privite în același mod și asta pentru că sunt construite după același model.

“Este un drum al omului spre Înviere. Noi spunem că începem săptămâna Duminică, spre deosebire de anul civil. Începe cu Învierea lui Hristos, începe ca un fel de creație nouă a lumii. De aceea, lunea îi sărbătorim, de obicei, pe Sfinții Îngeri, apoi marți este propovăduirea, miercuri este vânzarea de către Iuda a lui Hristos, joi este propovăduirea Apostolilor, vineri este jertfa lui Hristos pe cruce, sâmbătă pogorârea lui la Iad și dumincă Învierea din nou. Fiecare săptămână a anului are în sine acest ciclu al evenimentelor, care ne duc spre Înviere.Însă, evident, aceasta este săptămâna importantă”, a spus Părintele Cristian Galeriu într-un interviu acordat revistei Avantaje.

 

Foto: captura video

Citește și:

Cum putem să ne facem curățenie în suflet și în viață

NU ai voie să mănânci două alimente în Săptămâna Mare, chiar dacă sunt de post! Este mare păcat

Când apare, de fapt, Lumina Sfântă? Foarte puțini credincioși știu acest lucru

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate