De ce apar durerile de spate? Pot fi primul semn al unor afecțiuni grave!

Durerea de spate este mai comună decât se crede, iar în anumite situații, aceasta poate fi primul semn al unor afecțiuni grave. Studiile spun că 90% dintre oameni se confruntă, cel puţin o dată ȋn viaţă, cu durerea de spate. Este cea mai frecventă cauză pentru care angajaţii lipsesc de la serviciu, după răceală sau epidemii.

În funcție de zona în care este localizată, durerea de spate poate avea nenumărate cauze. Aceasta poate anunța apariția unor probleme grave de sănătate, prin care afecțiuni ale rinichilor, ovarelor sau plămânilor.

De ce apar durerile de spate?

Durerea de spate declanșată de o problemă a coloanei vertebrale

Poate fi vorba de discopatie, lombosciatică, hernie de disc sau osteofite. O durere de spate care are o cauză osoasă este cu atȃt mai neplăcută cu cȃt poate produce anchilozarea unei părţi sau a ȋntregului spate.

Durerea de spate cauzată de probleme ale rinichilor

Fără să știi, poţi avea depuneri de nisip sau pietre la rinichi. Durerile intense apar atunci cȃnd se elimină o pietricică. Ele iradiază din spate ȋn faţă și ȋn zona abdominală. Dacă intensitatea durerii este mare, este posbil să experimentezi o colică renală ce necesită intervenţie specializată de urgenţă.

Durerea de spate din zona lombară poate fi cauzată de probleme ale ovarelor sau uterului

Durerile pot să apară ȋnainte sau ȋn timpul menstruaţiei, dar și ȋn orice altă perioadă. Dacă nu ai mai fost de mult la un control, nu ezita să ȋţi faci o programare.

Durerea de spate cauzată de probleme ale intestinului

Durere ȋn zona lombară poate să apară atȃt din cauza constipaţiei, cȃt și din cauze mai grave ale afectării intestinului. Dacă durerile apar des, monitorizează-ţi scaunele și mergi la un specialist. Durerile de spate ce iradiază ȋn faţă, ȋnsoţite de sȃnge ȋn scaun pot semnala afecţiuni grave sau chiar cancer.

Durerea de spate ce apare brusc, în zona coastelor

Atunci când e localizează ȋntr-o anumită zonă, spre coaste și nu cedează la antiinflamatoare poate fi cauzată de expunerea la curenţi de aer reci. Te poate ajuta o compresă caldă, un ceai fierbinte și odihnă multă.

Durerea de spate din zona plămȃnilor

Durerea de spate poate fi un indicator al afecţiunilor pulmonare. Dacă este ȋnsoţită de tuse seacă, oboseală, respiraţie dificilă, adresează-te unui pneumolog.

Durerile de spate nu sunt ȋntotdeauna banale'. Nu aștepta ca durerea să treacă de la sine pentru că amȃnarea poate duce la agravarea unei afecţiuni.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce apare depresia de sărbători și ce poți face pentru a o combate?

Remedii naturale pentru durerile de cap. Poți scăpa de simptomele neplăcute și fără pastile!

Au fost descoperite chimicale toxice în scaunele auto pentru copii

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului