Cum verifici dacă datele tale personale au fost folosite în scandalul Cambridge Analytica? Uite ce trebuie să faci

Scandalul Cambridge Analytica a luat amploare și dacă la început s-a crezut că datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost folosite pentru a influența alegerile prezidențiale din Statele Unite și rezultatul referendumului pentru Brexit, ulterior s-a demonstrat că numărul este mult mai mare și că în realitate, 87 de milioane de persoane au fost afectate de acest scandal.

Chiar dacă scandalul Cambridge Analytica i-a vizat în special pe utilizatorii Facebook din SUA, Filipine, Indonezia și Marea Britanie, studiile au arătat că acesta s-ar fi extins și pe teritoriul european.

Cum verifici dacă datele tale personale au fost folosite în scandalul Cambridge Analytica?

Pentru că datele foarte multor persoane au fost folosite în mod ilegal, Facebook a gândit un mecanism prin care utilizatorii afectați de acest scandal să fie informați de modul în care informațiile personale de pe conturile lor de socializare au fost compromise. Astfel, cei 87 de milioane de utilizatori vor primi în fluxul de știri un mesaj care îi va informa în legătură cu această situație. Acest mesaj va avea titlul “Protejarea informațiilor dumneavoastră” și va conține un link care le va permite utilizatorilor să vadă ce aplicații au utilizat și ce informații au transmis prin intermediul acestora, potrivit dailymail.co.uk.

Cei care nu primesc acest mesaj, dar care vor să verifice dacă nu cumva informațiile personale de pe profilul de Facebook au fost folosite în scandalul Cambridge Analytica, pot accesa acest LINK.  Profilul lor de Facebook va fi analizat, iar cei ale căror date nu au fost folosite în acest scandal vor primi următorul mesaj: “Ca urmare, nu apare că informațiile dumneavoastră de pe Facebook au fost partajate cu Cambridge Analytica”.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Petreci foarte mult timp pe Facebook? Uite cum îți poate afecta acest lucru relația de cuplu

Lucrurile pe care nu trebuie să le spui niciodată la un interviu de angajare. Vei face o impresie proastă în fața angajatorului

Ce trebuie să faci pentru ca informațiile de pe Facebook să nu fie preluate de companii?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse