Ce este cherofobia? Principalele semne care îți arată că te confrunți cu această problemă

Fobiile fac parte din viața noastră și dacă unele persoane se pot considera norocoase pentru că nu au de suferit de pe urma acestora, altele au învațat să trăiască cu aceste frici și să le gestioneze în așa fel încât ele să nu le afecteze viața.

Dacă despre calustrofobie, aviofobie, teama de întuneric sau cea de dentist s-a vorbit destul de mult și sunt cunoscute principalele simptome ale acestora, puține persoane știu ce este cherofobia și cum se manifestă.

Ce este cherofobia?

Chiar dacă poate părea ciudat, există persoane care se tem de fericire, iar această frică poartă denumirea de cherofobie. Termenul își are originile în cultura greacă, unde “chairo” înseamnă bucurie, potrivit independent.co.uk. Această fobie îi face pe oameni să creadă că orice lucru bun va duce la apariția unor probleme serioase, adevărate dezastre și din acest motiv refuză să se bucure și să își dea frâu liber sentimentelor și dorințelor.

Psihologii sunt de părere că această fobie poate fi considerată o formă de anxietate și că există anumite semne care arată că o persoană se confruntă cu această problemă. Cei care se confruntă cu cherofobia evită să participe la evenimente distractive sau întâlniri sociale, se tem să ia decizii importante sau să facă schimbări majore în viața lor și atunci când sunt bucuroși ascund acest lucru de cei din jurul lor.

În cele mai multe dintre cazuri, cherofobia este declanșată de anumite evenimente nefericite din trecut. Astfel, apare ideea că orice lucru pozitiv va fi urmat de consecințe negative. Cu toate că multe persoane apelează rapid la tratamentele folosite în cazul depresiei, specialiștii sunt de părere că acestea se pot dovedi total inutile și că pentru a scăpa de această problemă este nevoie de o analiză a trecutului și a situațiilor care au dus la apariția stărilor de anxietate

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce ascunde căscatul excesiv?

5 întrebări pe care trebuie să le pui încă de la prima întâlnire. Te vor ajuta să îți alegi partenerul ideal

Psihologul te învaţă! Cum să relaţionezi cu un partener narcisist!

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse