Petreci foarte mult timp pe Facebook? Uite cum îți poate afecta acest lucru relația de cuplu

Cum poate fi afectată relația de cuplu de timpul petrecut pe facebook

Rețelele sociale au devenit parte din viața oamenilor și nu e de mirare că timpul pe care aceștia îl petrec pe facebook sau instagram a crescut considerabil. Chiar dacă ne ajută să luăm mult mai ușor legătura cu apropiații și să rămânem în permanență conectați la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, psihologii atrag atenția că rețelele sociale ne pot afecta puternic relațiile de cuplu.

Specialiștii au studiat cu atenție efectele pe care rețelele sociale le au asupra oamenilor și au ajuns la concluzia că cei care abuzează de Facebook sunt mult mai predispuși să-și părăsească iubitul sau iubita. Acest lucru se întâmplă în primul rând pentru că atenția lor este îndreptată în special către mediul virtual, iar partenerul din viața reală nu se mai bucură de atenție.

Cum poate fi afectată relația de cuplu de timpul petrecut pe facebook?

Psihologul Lenke Iuhoş este de părere că atunci când începem să relaționăm cu cineva în mediul virtual, la interval de doar câteva luni apare distanțarea emoțională față de partener, la care se adaugă reproșurile, certurile, iar toate acestea duc în final la despărțire. În plus, oamenii sunt tentați să dezvolte sentimente pentru un partener ideal, pe care îl găsesc în mediul virtual, dar ajung să constate că adevărul este cu totul altul în realitate.

“Din păcate, avem tendinţa de a căuta mereu idealul, deoarece suntem veşnic nemulţumiţi de ceea ce avem în viaţa reală. În acelaşi timp, Facebook ne dă această ocazie de a ne da drept cine nu suntem. Ne introducem întreg CV-ul, ba chiar îl şi înflorim, punem fotografii în care părem fericiţi, dăm impresia că nu ne lipseşte nimic, dar atunci când ne întâlnim faţă în faţă, constatăm că totul a fost doar o mare farsă şi că partenerul din viaţa reală nu era chiar aşa rău. Cu toate acestea, rareori tragem o învăţătură din această experienţă de viaţă, iar la prima ceartă în cuplu, ne întoarcem la vechile obiceiuri şi căutăm aşa-zisul partener ideal, tot în mediul virtual”, explică psihologul Lenke Iuhoş.

Persoanele cu stimă de sine scăzută, cei care nu comunică suficient cu partenerul sau cei care nu vor să-și asume o relație stabilă au mai multe șanse să caute noi oportunități în mediul online.

“Persoanele care nu au curaj să comunice partenerului problemele şi nevoile, persoanele imature care nu au fost educate încă din familie în spiritul responsabilităţii sau persoanele slabe de înger sunt mai predispuse să îşi înşele partenerul, mai întâi în mediul online, după care să-şi materializeze gestul şi în viaţa reală. În realitate, persoanele care încă nu au învăţat importanţa sincerităţii şi loialităţii în cuplu, ori nu se mai consideră suficient de atrăgători şi vor să-şi valideze calităţile, ori au nevoie să fie ghidaţi deoarece nu îşi pot găsi singur drumul. În ambele cazuri, este vorba de o stimă de sine scăzută, persoane care cerşesc după validări sociale şi care sunt dispuse să încerce orice pentru a ieşi din acest impas, însă mai întâi în mediul online, deoarece în realitate nu ar avea curajul de a face primul pas. Atunci când partenerul observă comportamente ciudate la celălalt – nervozitate excesivă, stres, distanţare emoţională şi comunicaţională etc. – este bine ca să meargă la un psiholog pentru a identifica împreună nevoile şi dorinţele nesatisfăcute şi pentru a regăsi dorinţa şi pasiunea în cuplu”, consideră Lenke Iuhoş

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Patimilor?

Lucrurile pe care nu trebuie să le spui niciodată la un interviu de angajare. Vei face o impresie proastă în fața angajatorului

Japonezii au descoperit secretul longevității. Cele 8 obiceiuri care îi ajută să își păstreze vitalitatea

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse