Ce trebuie să faci pentru ca informațiile de pe Facebook să nu fie preluate de companii?

Ce trebuie să faci pentru ca informațiile de pe Facebook să nu fie preluate de companii

După ce a izbucnit scandalul “Cambridge Analytica- Facebook”, în care datele mai multor utilizatori ai rețelei de socializare au fost folosite pentru a influența rezultatul referendumului pentru Brexit şi cel al alegerilor din SUA, oamenii sunt tot mai preocupați de modul în care sunt folosite datele lor de către companii.

Speriați de modul în care informațiile postate pe Facebook le-ar putea influența viața, o mulțime de oameni s-au grăbit să își închidă conturile, imediat după ce scandalul care are în centrul său rețeaua de socializare a devenit cunoscut la nivel mondial. Chiar dacă nu este necesar să apelăm la această măsură extremă, specialiștii sunt de părere că putem face mici modificări pentru a împiedica diferite companii să folosească datele pe care le postăm pe facebook.

Ce trebuie să faci pentru ca informațiile de pe Facebook să nu fie preluate de companii?

Cel mai important lucru este dezactivarea serviciului de localizare. Companiile se folosesc de acest lucru atunci când fac diferite studii și cercetări. Astfel, atunci când ne aflăm într-o anumită zonă și dăm check-in, există posibilitatea ca în scurt timp să primim informații despre oferte, promoții sau evenimente din zona respectivă, potrivit stirileprotv.ro.

Informațiile despre locul în care am absolvit școala, locul nașterii, opțiunile politice sau religioase pot fi folosite de către facebook pentru a ne sugera prieteni, dar și de către companii pentru a ne integra în diferite grupuri. Pentru a evita acest lucru, fie putem bifa ca aceste date să fie confidențiale, fie nu completăm câmpurile care cer aceste informații.

Când vine vorba despre reclame, specialiștii sunt de părere că fie le dezactivăm pe toate, fie le păstrăm doar pe cele care ne interesează.

În plus, există nenumărate aplicații la care ne putem conecta prin crearea unui cont nou sau cu datele contului de facebook. Sfatul specialiștilor este evităm conectarea prin facebook și să creăm un nou cont, iar în ceea ce privește jocurile, de preferat ar fi să renunțăm la ele.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

WhatsApp anunță noi schimbări. Ce se întâmplă cu mesajele trimise din greșeală?

Îți fotografiezi mereu mâncarea și postezi pozele pe instagram? Uite cum îți poate afecta acest obicei silueta

Aplicaţia Instagram introduce o nouă opţiune. Cum poţi afla dacă cineva îţi copiază conţinutul printr-o captură de ecran

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse