Lucrurile pe care nu trebuie să le spui niciodată la un interviu de angajare. Vei face o impresie proastă în fața angajatorului

Lucrurile pe care nu trebuie să le spui niciodată la un interviu de angajare

Interviul de angajare reprezintă una dintre cele mai importante etape pentru a obține un anumit job, iar de reușita acestuia depinde o viitoare angajare.

Pentru că își doresc să își evidențieze calitățile care îi recomandă pentru un anumit post, o mulțime de oameni ajung să fac o serie de greșeli minore, dar care îi pot influența foarte mult pe angajatori, potrivit dailymail.co.uk. Astfel, interviul de angajare poate reprezenta o etapă decisivă, motiv pentru care trebuie să ocolim acele lucruri care l-ar putea face pe angajator să își facă o impresie proastă despre noi și să ofere postul unui alt candidat.

Lucrurile pe care nu trebuie să le spui niciodată la un interviu de angajare

Interviul de angajare este stresant și îi poate pune în dificultate pe cei care sunt emotivi. Emoțiile nu sunt întotdeauna un lucru negativ, iar atunci când sunt gestionate cu atenție, există foarte multe șanse ca acesta să devină constructive. Nu emoțiile sunt cele care îl pot face pe angajator să se gândească de două ori înainte de a-ți oferi un post, ci alte greșeli l-ar putea determina să se răzgândească. Astfel, Dale Williams, director al unei firme de specialiști în recrutare, și Sinead Bunting, specialist în marketing au dezvăluit care sunt acele lucruri pe care nu ar trebui să le spunem niciodată în cadrul unui interviu de angajare.

1. Nu spune despre tine că ești perfecționistă

Chiar dacă pare că acest lucru te-ar putea pune într-o lumină pozitivă, în realitate, angajatorul nu va fi deloc încântat să audă acest lucru. Transformarea unei slăbiciuni în principala ta calitate nu îl va impresioana pe angajator, acesta fiind interesat de adevăratele tale puncte slabe și asta pentru a vedea dacă acestea te pot influența într-un mod negativ la locul de muncă.

2. Nu îți critica șeful

Atunci când mergi la un interviu de angajare nu este indicat să îți critici șeful. Chiar dacă există anumite aspecte negative care te determină să îți dorești un nou loc de muncă, încearcă să păstrezi aceste lucruri pentru tine.

3. Nu omite să îi spui angajatorului că ai și alte opțiuni

Din dorința de a nu face o impresie proastă, o mulțime de persoane evită să îi spună angajatorului despre celelalte oferte de muncă. Dale Williams consideră acest lucru o mare greșeală, menționând că o astfel de atitudine îl poate face pe angajator să îndoiască de sinceritatea candidatului sau chiar să îl considere leneș.

4. Nu vorbi despre concediu

Cu toate că te interesează acest subiect, evită să vorbești despre zile libere și concediu la interviul de angajare. Angajatorul trebuie să vadă că îți dorești postul respectiv și nu că abia aștepți următorul concediu.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Japonezii au descoperit secretul longevității. Cele 8 obiceiuri care îi ajută să își păstreze vitalitatea

Ce trebuie să faci pentru ca informațiile de pe Facebook să nu fie preluate de companii?

Obișnuiești să bei diferite băuturi cu ajutorul paielor? Uite de ce acest obicei este unul nociv

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse