Cum poți decora rapid și simplu camera copilului

Cum poți decora rapid și simplu camera copilului

Cum poți decora rapid și simplu camera copilului

Camera copilului trebuie să fie un spațiu care să îi permită acestuia să se dezvolte normal, mai ales că acesta este locul în care petrece o perioadă destul de lungă de timp. 

De cele mai multe ori, decorarea dormitorului destinat copiilor se poate transforma într-o adevărată provocare, mai ales că trebuie făcute alegeri pe termen lung, ținându-se cont de faptul că decorul trebuie să se potrivească și pe măsură ce copilul va crește. Astfel, părinții se află în fața unor alegeri destul de dificile și de multe ori se simt depășiți de situație. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi ajută pe părinți să decoreze camera copilului rapid și simplu.

1. Alege culorile în mod inteligent

Atunci când copilul este foarte mic, părinții sunt tentați să zugrăvească dormitorul acestora în culori cât mai tari, de preferat roz puternic sau albastru electric. Designerii sunt de părere că aceste culori ar trebui alese în mod inteligent. Astfel, cel mai bine ar fi să fie folosite în cazul fetelor nuanțe de roz prăfuit cu tente de gri, iar pentru camera băieților zugrăveala ar trebui să fie în tonuri de bleu deschis. Folosind acest truc, te vei asigura că atunci când copilul va crește, culorile nu i se vor mai părea deranjante, decorul putând fi adaptat foarte ușor vârstei.

2. Alege piese de mobilier care se potrivesc și în alte încăperi

Piesele de mobilier joacă un rol important în decorarea camerei copiilor. Astfel, ar fi bine să optezi pentru o mobilă care să se potrivească cu ușurință și în alte încăperi și asta pentru că, pe măsură ce crește, copilul va avea nevoie de mai mult spațiu și va fi nevoie de reducerea mobilierului.

3. Decorează camera folosind desenele copiilor

Nu este nevoie să cheltui sume de bani fabuloase pe tablouri. Păstrează desenele copiilor, înrămează-le și așează-le pe perete. Astfel, cei mici vor simți că munca lor este apreciată și simțul lor creativ se va dezvolta foarte mult.

4. Folosește corpuri de iluminat cu forme neobișnuite

Renunță la corpurile de iluminat clasice și optează pentru cele cu forme neobișnuite. Lumina este foarte importantă pentru dezvoltarea copilului, motiv pentru care nu trebuie neglijat acest aspect.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum să îți decorezi casa cu minimum de efort

Cum să îți poziționezi patul din dormitor pentru a rezolva problemele din relația ta

Cum să scoți mirosul neplăcut din prosoapele tale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Home deco