Cum păstrezi alimentele mai mult timp în frigider

Iaurt care s-a acrit, morcovi mucegăiți, cartofi încolțiți. La gunoi! Milioane de oameni fac acest lucru. Așa s-a născut risipa alimentară… Însă dacă înveți cum să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp, îți mai rămân în buzunar și niște bani.

 • Pentru a păstra pentru mai mult timp alimentele în frigider și congelator, este foarte importantă temperatura. Dacă nu este cea potrivită, bucuria bacteriilor! Nu te zgârci și investește într-un termometru special.

 • Carnea crudă, peștele și fructele de mare nu trebuie ținute în afara frigiderului sau congelatorului dacă nu le pregătești pentru a fi consumate. Imediat ce ai venit de la supermarket, pune-le la rece.

 • Nu înghesui alimentele în frigider sau congelator. Supraîncărcarea duce mai repede la deteriorarea lor. Carnea, peștele și fructele de mare NU trebuie să stea lângă alte tipuri de alimente. E bine ca fiecare tip de alimente să aibă spațiu clar delimitat.

 • Pentru a preveni răspândirea bacteriilor păstrează carnea în recipiente închise ermetic sau pungi de plastic sigilate, în partea de jos a frigiderului. Asta dacă urmează să fie consumată în urmatoarele maxim 48 de ore. Dacă nu, locul ei este la congelator. Apropo, verifică ușa congelatorului. Trebuie să se închidă etanș!

 • Legumele, fructele și verdețurile care se pun în lădița specială a frigiderului au nevoie de protecție împotriva condensului care se formează. Pune în lădiță mai multe prosoape de hârtie, care să absoarbă umezeala, și pe ele așează produsele.

 • Dacă esti consumatoare de avocado, iată un truc pentru a păstra în bune condiții jumătățile de fruct: unge-le cu zeamă de lămâie sau ulei de măsline. Acidul citric din lămâi și componentele uleiului protejează avocado de oxidarea din aer.

 • Plantele aromatice (mărar, pătrunjel, leuștean etc) se păstrează bine mai multă vreme dacă sunt înfășurate mai întâi într-un prosop de hârtie umezit, apoi puse într-o pungă resigilabilă și depozitate în frigider.

 • Căpșunile, zmeura, afinele mucegăiesc foarte repede. Pentru a încetini procesul alege-le pe cele nedeteriorate și spală-le într-o soluție obținută din trei măuri de apă la una de oțet. Clătește-le, usucă-le bine și depozitează-le într-un recipient etanș, pe fundul căruia pui un prosop de hârtie.

 • Ține merele departe de alte fructe și legume. Cu o singură excepție. Pune un măr în sacul de cartofi pentru că va împiedica încolțirea acestora.

 • NU păstra roșiile la frigider ci la temperatura camerei.

 • Ciupercile se păstrează mai bine într-o pungă de hârtie de culoare închisă, NU albă.

 • Laptele și iaurtul se depozitează pe raftul de jos al frigiderului, NU pe cel de pe ușa lui.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cum conservi produsele lactate și ouăle

Ce să mănânci dacă vrei să pari mai tânără? Alimentele care îți păstrează pielea fermă și strălucitoare

Cum depozitezi carnea și peștele la frigider

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Retete