Cum păstrezi alimentele mai mult timp în frigider
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2020/05/Cum-păstrezi-alimentele-mai-mult-timp-în-frigider.jpg)
Iaurt care s-a acrit, morcovi mucegăiți, cartofi încolțiți. La gunoi! Milioane de oameni fac acest lucru. Așa s-a născut risipa alimentară… Însă dacă înveți cum să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp, îți mai rămân în buzunar și niște bani.
-
Pentru a păstra pentru mai mult timp alimentele în frigider și congelator, este foarte importantă temperatura. Dacă nu este cea potrivită, bucuria bacteriilor! Nu te zgârci și investește într-un termometru special.
-
Carnea crudă, peștele și fructele de mare nu trebuie ținute în afara frigiderului sau congelatorului dacă nu le pregătești pentru a fi consumate. Imediat ce ai venit de la supermarket, pune-le la rece.
-
Nu înghesui alimentele în frigider sau congelator. Supraîncărcarea duce mai repede la deteriorarea lor. Carnea, peștele și fructele de mare NU trebuie să stea lângă alte tipuri de alimente. E bine ca fiecare tip de alimente să aibă spațiu clar delimitat.
-
Pentru a preveni răspândirea bacteriilor păstrează carnea în recipiente închise ermetic sau pungi de plastic sigilate, în partea de jos a frigiderului. Asta dacă urmează să fie consumată în urmatoarele maxim 48 de ore. Dacă nu, locul ei este la congelator. Apropo, verifică ușa congelatorului. Trebuie să se închidă etanș!
-
Legumele, fructele și verdețurile care se pun în lădița specială a frigiderului au nevoie de protecție împotriva condensului care se formează. Pune în lădiță mai multe prosoape de hârtie, care să absoarbă umezeala, și pe ele așează produsele.
-
Dacă esti consumatoare de avocado, iată un truc pentru a păstra în bune condiții jumătățile de fruct: unge-le cu zeamă de lămâie sau ulei de măsline. Acidul citric din lămâi și componentele uleiului protejează avocado de oxidarea din aer.
-
Plantele aromatice (mărar, pătrunjel, leuștean etc) se păstrează bine mai multă vreme dacă sunt înfășurate mai întâi într-un prosop de hârtie umezit, apoi puse într-o pungă resigilabilă și depozitate în frigider.
-
Căpșunile, zmeura, afinele mucegăiesc foarte repede. Pentru a încetini procesul alege-le pe cele nedeteriorate și spală-le într-o soluție obținută din trei măuri de apă la una de oțet. Clătește-le, usucă-le bine și depozitează-le într-un recipient etanș, pe fundul căruia pui un prosop de hârtie.
-
Ține merele departe de alte fructe și legume. Cu o singură excepție. Pune un măr în sacul de cartofi pentru că va împiedica încolțirea acestora.
-
NU păstra roșiile la frigider ci la temperatura camerei.
-
Ciupercile se păstrează mai bine într-o pungă de hârtie de culoare închisă, NU albă.
-
Laptele și iaurtul se depozitează pe raftul de jos al frigiderului, NU pe cel de pe ușa lui.
Foto: 123rf
Citeste și:
Cum conservi produsele lactate și ouăle
Cum depozitezi carnea și peștele la frigider