Cum depozitezi carnea și peștele la frigider

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Larisa Petrini, health coach, îți dezvăluie câteva trucuri de organizare corectă și eficientă a frigiderului care să te ajute să păstrezi alimentele fără să se altereze prematur.

Organizarea corectă a frigiderului implică în primul rând o poziționare corectă a alimentelor, în funcție de grupa căreia îi aparțin. Fiecare grupă de alimente (fructe și legume, carne, pește, lactate, ouă, pâine, mâncare gătită) are reguli diferite de păstrare la frigider. Cum organizezi frigiderul în funcție de grupele de alimente. Nedepozitată corect, carnea te poate îmbolnăvi din cauza bacteriilor prezente la suprafață și care se pot înmulți semnificativ, cauzând grave toxiinfecții alimentare.

Carnea crudă se așază pe ultimul raft, dar nu o ține la frigider mai mult de 2 zile. În cazul semipreparatelor din carne, dacă desigilezi caserola, pune apoi carnea în pungă de plastic, apoi pe un castron pentru ca sucurile din carne să nu se scurgă și să contamineze celelalte alimente din frigider. Nu recongela carnea dezghețată!

Preparatele din carne ambalate în cutii sigilate rezistă până la 2 săptămâni. Dacă le desigilezi, carnea rezistă nu mai mult de o săptămână.

Carnea preparată termic rezistă nu mai mult de 4 zile, dacă vrei să o păstrezi mai mult, congeleaz-o până la 4 luni. Carnea de vită, porc, miel rezistă mai mult la frigider, în comparație cu carnea de pui și curcan, care rezistă mai puțin timp. Peștele se depozitează la fel precum carnea, dar din cauza mirosului, trebuie păstrat în pungi de plastic sau caserole ermetic închise pentru a preveni răspândirea mirosului în frigider.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Video