Cum se prepară ouăle fierte moi, ușor cleioase sau tari?

Ce este un ou fiert perfect? Alburile sunt ferme, dar nu cauciucate, iar gălbenușurile sunt fierte, dar încă cremoase. Iată câteva idei pentru a fierbe ouăle, inclusiv cât timp de preparare, astfel încât gălbenușurile să fie gătite așa cum doriți.

Ouăle foarte proaspete sunt delicioase prăjite sau făcute omletă, dar ouăle mai vechi sunt de fapt mai ușor de curățat. Cel mai bun truc pentru ouă fierte ușor de curățat este să alegeți ouăle pe care le-ați avut în frigider timp de o săptămână sau două.

Iată o metodă de fierbere a ouălor care începe cu apă rece. De ce? Deoarece acest lucru previne prepararea excesivă a acestora. Nu va trebui niciodată să vă confruntați cu ouă uscate, crețe, prea fierte, cu gălbenușuri ciudat de verzui. Vor avea gălbenușuri galbene și o textură uimitoare pentru tine! Atât de bine, încât vei dori să le mănânci doar cu un strop de sare.

Patru pași pentru a pregăti ouă fierte moi

1. Puneți ouăle într-o cratiță sau oală și acoperiți-le cu apă rece. Ouăle mai întâi, apoi apă. De ce? Pentru că dacă puneți ouăle înăuntru după aceea, s-ar putea să se crape pe măsură ce cad în fundul cratiței.

2. Puneți cratița la foc mare și aduceți fierbeți apa. Luați cratița de pe foc și acoperiți-o. Cât durează fierberea unui ou? Ouăle expuse la căldură puternică pentru o lungă perioadă de timp trec printr-o reacție chimică care transformă culoarea gălbenușurilor în verde. Deci, răspunsul la „Cât timp fierbeți ouăle?' este: aproape deloc.

3. Lăsați ouăle să stea în apă fierbinte timp de 4 până la 12 minute, în funcție de cât de tari sau moi doriți să fie gălbenușurile.

De ce intervalul de timp? Cu cât ouăle stau mai mult în apă fierbinte, cu atât gălbenușul va fi mai gătit: calculați mai puțin timp pentru ouăle fierte moi și mai mult timp pentru ouăle fierte tari. Utilizați aceste instrucțiuni de mai jos pentru a obține textura dorită:

  • 2 până la 4 minute pentru gălbenușuri foarte moi, care curg. De asemenea, albușurile ar putea fi ușor moi.
  • 6 – 8 minute pentru gălbenușuri moi, dar fixate. Albușurile vor fi ferme.
  • 10 – 15 minute pentru întregul ou gătit uniform, tari.

Ouăle mai mici vor avea nevoie de mai puțin timp, iar ouăle extra-mari sau jumbo vor avea nevoie de mai mult timp.

4. Scurgeți imediat ouăle și puneți-le într-un vas umplut cu apă și cuburi de gheață. De ce apa cu gheață? Răcește ouăle și previne problema gălbenușului verde. Apa răcită nu este suficient de rece. O puteți răci cu o mulțime de cuburi de gheață plutind. Dacă intenționați să curățați ouăle, rupeți-le ușor înainte de a le pune în apa cu gheață și lăsați-le să stea o oră pentru o ușurință maximă a decojirii.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Retete