Carmen Trandafir ne arată cum se prepară cozonacul Babka

Ne aflăm în Săptămâna Mare, ultima săptămână din Postul Paștelui ortodox, care abundă în semnificații și tradiții. Cum au mai rămas foarte puține zile până la Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos, gospodinele au intrat pe ultima sută de metri cu cumpărăturile în vederea pregătirii preparatelor tradiționale nelipsite de pe masa de Paște.

Vedetele nu fac excepție, iar una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de la noi, Carmen Trandafir, a ținut să ne arate, prin intermediul colegilor de la observatornews.ro, cum pregătește cozonacul de Paște.

Artista a mărturisit că a renunțat în acest an să mai prepare cozonacul tradițional deoarece este greu de făcut și a optat pentru rețeta Babka.

Ajutată de fiica ei, Ana, în vârstă de 13 ani, Carmen Trandafir a pregătit atentă ingredientele pentru doi cozonaci Babka cu umplutură de ciocolată, și anume: 530 g făină,100 g zahar, 7 g drojdie uscată, 3 ouă mari, 120 ml apă, 150 g unt la temperatura camerei și puțin ulei pentru vasul în care se lasă aluatul la dospit.

„Aluatul o să rămână la frigider pentru o noapte. Deci aluatul se pregătește cu o seară înainte', a precizat Carmen.

Ce este cozonacul Babka?

Cu siguranță, mulți dintre români nu știu ce este desertul Babka. Ei bine, este vorba despre un fel de cozonac tradițional evreiesc, care poate avea o varietate de umpluturi și care a fost făcut pentru prima dată de o familie de evrei din Polonia.

Există rețete de cozonac Babka la care se folosește aluat de patiserie (foietaj), în locul celui clasic dospit, sau alte tipuri de aluat, însă întotdeauna este vorba despre un aluat mai greu, diferit de cel de pandișpan.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Retete