Cum conservi produsele lactate și ouăle

Larisa Petrini, health coach, îți dezvăluie câteva trucuri de organizare corectă și eficientă a frigiderului care să te ajute să păstrezi alimentele fără să se altereze prematur.
CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Organizarea corectă a frigiderului implică în primul rând o poziționare corectă a alimentelor, în funcție de grupa căreia îi aparțin. Fiecare grupă de alimente (fructe și legume, carne, pește, lactate, ouă, pâine, mâncare gătită) are reguli diferite de păstrare la frigider.

Lactatele și ouăle se pun în frigider pe raftul din mijloc, nu așa cum se procedează de obicei, pe ușa frigiderului. Nu se depozitează pe ușa frigiderului pentru că temperatura e mai scăzută, iar riscul de contaminare a lactatelor și ouălor este mai mare decât în interiorul frigiderului.

Ouăle se păstrează în cofrajul original și nu se congelează. Ouăle rezistă 3-4 săptămâni dacă sunt depozitate corect în cofraj. Ouăle lăsate la temperatura camerei mai multe zile te pot îmbolnăvi de toxiinfecții alimentare grave.

Laptele integral sau semidegresat rezistă maxim 5 zile după desfacerea ambalajului original. Nu depozita laptele în pungi, caserole sau cratițe.

Iaurtul desfăcut și acoperit cu folie de plastic rezistă până la o lună în frigider.

Brânzeturile tari rezistă în frigider 1 lună după desigilare. Ambalate corespunzător, rezistă chiar și 3 luni. Mozzarella este foarte sensibilă și rezistă 3 zile după desfacerea ambalajului original.

Smântâna rezistă maxim 7 zile, indiferent dacă este produsă în casă sau cumpărată de la magazin.

Untul se păstrează în ambalajul propriu, nu în caserolă. Ca orice grăsime, untul râncezește în contact cu aerul, așadar, pune-l în pungă de plastic și lasă-l în ambalaj propriu la frigider. Astfel rezistă 3 luni fără să râncezească.

A consemnat Daniela PaladeTeodorescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video