Sărbătoarea Sfintelor Paști: Bucate nelipsite de pe masă în aceste zile speciale

Sărbătoarea Sfintelor Paști: Bucate nelipsite de pe masă în aceste zile speciale

Sursa foto: AICI

Chiar dacă în acest an, magia din jurul Învierii Domnului este eclipsată de riscurile expunerii în fața noului coronavirus, pregătirile pentru masa pascală continuă. Poate în cantități mai mici, poate fără ajutorul celor dragi, aflați departe de mame, tati, bunici și alte rude cu care obișnuiai să împarți această bucurie a pregătirilor. 

Dacă acesta este primul an în care trebuie să prepari singură cele mai importante mâncăruri pascale, te afli în locul potrivit. Noi venim alături de tine în bucătărie, pentru a-ți arăta cum se prepară: drobul de miel, ciorba de miel și pasca. 

Sărbătoarea Sfintelor Paști: Cum se prepară drobul 

Ingrediente necesare 

  • Organe de miel: rinichi, plămâni, ficat; 
  • Pipote și inimi de pui: 500g; 
  • Ficat de pasăre: 500g; 
  • Ceapă: 2 bucăți; 
  • Usturoi verde: 5 fire; 
  • Ceapă verde: 6 fire; 
  • Ouă: 6 bucăți; 
  • Smântână: 2 linguri; 
  • Unt: 50g; 
  • Sare și piper.

Mod de preparare

Pentru cei care au nevoie de inspirație, în prepararea primului lor drob de miel, iată cât de simplu se face această bunătate pascală: 

  • Spală foarte bine organele de miel și ține-le apoi în oțet, pentru aproximativ 15 de minute. Taie-le în fâșii de aproximativ 5 cm, punându-se apoi la fiert, alături de ficat, inimi și pipote. 
  • După fierbere, toate aceste ingrediente sunt trecute prin mașina de tocat, alături de alte ingrediente: ceapă, ceapă verde, usturoi. 
  • După ce întreaga compoziție a fost trecută prin mașina de tocat, se vor adăuga: ouăle, smântâna, sarea, piperul, amestecându-se foarte bine noua mixtură. Aceasta va fi pusă apoi într-o tavă pentru cozonaci, unsă foarte bine cu unt. 
  • Drobul se ține în cuptor pentru o perioadă de aproximativ 60 de minute, până când compoziția va căpăta o crustă de culoare maronie. 

Sărbătoarea Sfintelor Paști: Cum se prepară ciorba de miel

Timpul acordat pregătirii acestui culinar pascal este de aproximativ 120 de minute. Mai multe despre ingredientele necesare și modul de preparare, în rândurile de mai jos: 

Ingrediente necesare 

  • Apă: 2 litri; 
  • Borș: 1 litru; 
  • Carne miel: 1kg; 
  • Morcovi: 1 bucată; 
  • Pătrunjel: 1 legătură; 
  • Ceapă: 1 bucată; 
  • Sare și piper; 
  • Orez: 3 linguri; 
  • Smântână: 4 linguri; 
  • Leuștean: 1 legătură. 

Mod de preparare

Pașii pentru prepararea ciorbei de miel sunt simplu de urmat: 

  • Toate bucățile de miel pentru ciorbă se vor fierbe mai întâi foarte bine în apa cu sare. Ia cu o paletă spuma pe care o vezi formându-se înainte de fierbere. În caz contrar, zeama ciorbei poate rămâne tulbure.
  • Mărunțește legăturile de zarzavat și adaugă-le apoi în fiertură, lăsându-le apoi să fiarbă pentru aproximativ o oră, alături de bucățile de carne. Evită ca apa să dea în clocot, pentru ca bucățile de miel să nu se destrame. 
  • După fierberea acestei compoziții, se adaugă în apă borșul (fiert separat și strecurat), alături de 3 linguri de orez, leuștean, ceapă verde. Se lasă apoi la fiert, acoperindu-se oala cu un capac. 
  • Separat, într-un castron, se amestecă bine un gălbenuș cu 3 linguri de smântână. Această compoziție se va turna la final peste ciorba de miel, după oprirea focului. Se va amesteca foarte bine, pentru a nu se forma cocoloașe. 

Sărbătoarea Sfintelor Paști: Cum se prepară pasca 

Iată cum se gătește acest desert pascal, nelipsit de pe mesele credincioșilor: 

Ingrediente necesare 

  • Zahăr: 200g;
  • Unt: 200g; 
  • Drojdie: 25g; 
  • Brânză vaci: 1kg;  
  • Smântână: 2 linguri; 
  • Făina: 2 linguri;  
  • Ouă: 4 bucăți; 
  • Zahăr: 250g; 
  • Stafide: 200g; 
  • Coajă de portocală; 
  • Zahăr vanilat: 2 pliculețe;  
  • Lapte: 60 ml; 
  • Făină: 300 g. 
  • Stafide 150g.

Mod de preparare

  • Se frământă foarte bine într-un bol următoarele ingrediente: făină, maiaua din drojdie, ouăle, laptele și zahărul, obținându-se un aluat asemănător celui pentru cozonac. Acesta va fi pus în cuptor, pentru a crește. 
  • În alt bol se vor frământa separat: brânza de vaci, smântâna, zahărul vanilat, coaja de portocală, făina și ouale. Aceste ingrediente se vor amesteca foarte bine, până se va obține o mixtură omogenă, peste care se vor pune stafidele.
  • După ce aluatul din primul bol a crescut, se va așeza într-o tavă de copt, unsă în prealabil cu unt. Se modelează cu mâinile un strat gros de aproximativ două degete, tăindu-se apoi în două. Cu ajutorul unui sucitor, cele două bucăți se vor întinde foarte bine. Urmează ca prima bucată de aluat să se așeze în tavă, peste care se va turna apoi compoziția cu brânză și stafide. Se acoperă apoi cu cea de-a doua bucată de aluat, însă cu grijă, pentru ca mixtura de la mijloc să nu se prelingă pe margini; 
  • Compoziția se va introduce în cuptor, la o temperatură ce va rămâne constantă pe întreaga perioadă a coacerii. După ce pasca este gata, se va lăsa la răcit pentru câteva ore, în temperatura camerei. La final, partea exterioară se pudrează cu zahăr vanilat. 

Iată cât de simplu se pot realiza aceste bucate pascale, chiar și de cineva care nu și-a mai încercat până acum norocul în bucătărie cu astfel de mâncăruri. Pentru alte bunătăți și decorațiuni, intra chiar acum pe lista cu produse de Paste de pe auchan.ro

(P) Material publicitar realizat împreună cu Auchan

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete