Cum ne afectează munca la birou organismul

cum ne afectează munca la birou organismul

Lucratul la birou este comod pentru orice angajat, însă se dovedește a fi un mare inamic pentru organism.

Chiar dacă cei care lucrează la birou sunt feriți de căldura puternică din timpul verii sau de temperaturile scăzute din sezonul rece, acestor persoane le lipsește din organism o vitamină foarte importantă. Mai exact, este vorba despre Vitamina D.

Cât de importantă este Vitamina D pentru organism?

Vitamina D este esențială pentru o bună funcționare a organismului. Aceasta are un rol foarte important în fixarea calciului și fosforului la nivelul oaselor, prevenind astfel apartiția unor boli grave, printre care și osteoporoza. În plus, această vitamină întărește sistemul imunitar și previne apariția bolilor cardiovasculare sau a tumorilor canceroase.

Cum poate fi asimilată Vitamina D?

Vitamina D mai este cunoscută și sub denumirea de “Vitamina soarelui”. Sinteza acesteia se produce la nivelul pielii, iar acest proces este mult mai activ în prezența soarelui. Astfel, pentru a obține cele mai bune rezultate, un adult trebuie să își expună la soare fața, brațele și zona pieptului pentru o perioada de 10-15 minute, măcar de 2 ori pe săptămână.

Cum ne afectează munca la birou organismul?

Studiile recente au arătat că un lucru care favorizează lipsa de Vitamina D din corp este lucratul în medii închise. Astfel, persoanele care lucrează în astfel de spații prezintă un nivel scăzut al Vitaminei D, în timp ce oamenii care au un job în aer liber se pot bucura de beneficiile acestei vitamine, potrivit scoalapacientilor.ro. În plus, majoritatea persoanelor își protejează pielea de razele nocive ale soarelui, folosind creme cu factor de protecție solară. Pe lângă efectul benefic, acestea împiedică producerea de Vitamina D.

Medicii recomandă consumul de alimente bogate în Vitamina D, printre care se numără peștele, ciupercile, ficatul de vită și brânzeturile.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Anghinarea și beneficiile ei pentru organism

Alimente recomandate pe timp de caniculă

10 alimente pe care poți să le consumi la orice oră și în orice cantitate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate