Anghinarea și beneficiile ei pentru organism

Ce beneficii are anghinarea pentru organism

Anghinarea face parte din categoria plantelor ierboase. Această plantă are o serie de beneficii pentru organism, fiind un remediu natural pentru foarte multe afecțiuni.

Anginarea se evidențiază prin următoarele caracteristici: frunze cărnoase cu marginile ca niște zimți, culoare albicioasă, desimea perilor, tulpini înalte și flori mari violacee de forma unor globuri. Înainte ca planta să înflorească în totalitate, se culeg mugurii formați în capul florilor sau inima florii. Se folosesc și frunzele. Acestea sunt părțile comestibile ale plantei.

Anghinarea conține următoarele: fibre, vitamina C, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, vitaminele B6, B12, A, E, D, vitamina K, calciu, fier, zinc, sodiu, potasiu, mangan, fosfor și zinc.

Mai mult, ceaiul de anghinare are efecte benefice pentru slăbit și reglează tranzitul intestinal și digestia, potrivit kudika.ro

Ce beneficii are anghinarea pentru organism?

  • este considerată cel mai bun antioxidant și din acest motiv, unii specialiști cred că ar putea preveni cancerul, conform sfatulmedicului.ro.
  • îmbunătățește sănătatea inimii
  • previne creșterea tensiunii arteriale
  • folosită ca tonic hepatic, reduce și elimină toxinele din ficat și din corp
  • rezolvă problemele digestive pentru că este bogată în fibre alimentare
  • crește densitatea oaselor și previne apariția osteoporozei
  • îmbunătățește funcțiile metabolice
  • deține calitatea de vasodilatator, ceea ce permite să ajungă mai mult oxigen la creier
  • ajută și în cazul mahmurelii

Chiar dacă poate face minuni pentru organismul uman, această plantă poate avea și câteva contrainidcații:

  • se poate ca planta să crească fluxul biliar, de aceea nu se recomandă administrarea acesteia în cazul obstrucției de duct biliar, al calculilor biliari și al bolilor de ficat
  • există riscul unor reacții alergice
  • nu sunt suficiente informații despre consumul în timpul alăptării

Cum prepari ceaiul de anghinare?

Se taie mărunt frunzele de anghinare. Se fierbe apa într-un vas. Se pun frunzele tocate în apa fiartă și se așteaptă 15 minute. Se strecoară într-o cană cu apă. După ce s-a răcit, lichidul se bea pe stomacul gol. Se poate amesteca și o linguriță de miere.

Anghinare pentru stimularea poftei de mâncare

Se amestecă o linguriță din planta uscată într-o cană cu apă. Se bea jumătate de cană înainte de masă.

Simina Drăguț 

Foto: pixabay.com

Citește și:

Alimente recomandate pe timp de caniculă

Ce înseamnă efectul placebo

10 alimente pe care poți să le consumi la orice oră și în orice cantitate

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate