Cum îți palpezi sânii corect pentru a preveni cancerul mamar?

Cancerul mamar poate să apară la orice vârstă, indiferent de forma sau mărimea sânilor, iar atunci când există cazuri în familie, riscul este cu atât mai mare. Cu toate că o mulțime de femei își pierd viața din cauza acestei boli, dacă este descoperit la timp, cancerul mamar poate fi tratat, iar femeile pot duce o viață normală.

Cancerul de sân este diagnosticul pe care îl primesc o mulțime de femei în fiecare an. Vizita la medic trebuie să se facă periodic, chiar și în absența simptomelor, iar pe lângă acest lucru, specialiștii le sfătuiesc pe femei să își examineze sânii în mod constant.

Cum îți palpezi sânii corect pentru a preveni cancerul mamar?

Prevenția poate salva vieți, mai ales atunci când vine vorba despre cancerul mamar. Cel mai important pas în prevenirea acestei boli este cunoașterea corpului. Astfel, femeile sunt sfătuite să își palpeze sânii cât mai des și la orice semn că ceva nu este în regulă să se prezinte la medic pentru un consult de specialitate.

Palparea sânilor se poate face în mai multe moduri și făcută în mod corect, aceasta poate duce la depistarea unor posibile probleme în această zonă.

1. Palparea sânilor în oglindă

Imediat după duș, oprește-te preț de câteva secunde pentru a-ți examina sânii în oglindă. Ține mâinile în șold, împinge umerii în față și uită-te cu atenție dacă au apărut modificări în ceea ce privește aspectul acestora. Culoarea, forma sau mărimea sânilor sunt elemente care pot indica o posibilă problemă de sănătate, potrivit dailymail.co.uk. În plus, orice modificare a mamelonului sau apariția unui lichid în această zonă ar trebui să te trimită de urgență la medic.

2. Palparea sânilor atunci când ești întinsă în pat

Întinde-te pe spate, ridică brațul deasupra capului și în această poziție, examinează-ți sânii. Orice nodul sau schimbare trebuie tratată cu seriozitate, iar aceste modificări impun un control amănunțit.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum poți să scapi de stres? 5 metode simple explicate de psihologul Angela Nuţu

Tot ce trebuie să știi despre hepatita C. Cum se transmite virusul și ce trebuie să faci pentru a preveni această afecțiune?

Dieta care previne bolile de inimă și care te ajută să slăbești într-un timp record. Cum funcționează?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate