Cum îți dai seama că organismul tău are nevoie de mai mulți carbohidrați. Uite ce se întâmplă atunci când îi elimini definitiv din alimentația ta
Atingerea unui ideal când vine vorba despre greutate i-a determinat pe foarte mulți oameni să elimine din alimentația lor produsele din anumite categorii alimentare, iar în fruntea listei alimentelor interzise se află carbohidrații.
Majoritatea dietelor promovează un regim alimentar din care carbohidrații fie să lipsească cu desăvârșire, fie să se găsească într-o cantitate cât mai mică. În ciuda asocierii unui stil de viață sănătos cu renunțarea la produsele din această categorie alimentară, experții sunt de părere că atunci când carbohidrații lipsesc din regimul alimentar, la nivelul organismului pot să apară anumite efecte secundare.
Cum îți dai seama că organismul tău are nevoie de mai mulți carbohidrați?
Cu toate că nu trebuie făcute excese, specialiștii recomandă să introducem în alimentație carbohidrații, chiar și în cantități mici. Atunci când renunțăm la aceste produse, organismul începe să transmită anumite semnale care nu ar trebui tratate cu indiferență.
1. Oboseala
Oboseala este primul semn care ar trebui să te îngrijoreze. Atunci când aceste stări sunt frecvente, glucoza din sânge poate fi la un nivel foarte scăzut, iar acest lucru se întâmplă din cauza lipsei carbohidraților din dieta zilnică. Stările de oboseală pot fi însoțite de dureri de cap, stare generală proastă sau dificultăți de concentrare.
2. Nu reușești să slăbești
Cu toate că suntem sfătuite să renunțăm definitiv la carbohidrați pentru a slăbi și a ne menține silueta, studiile au arătat că acest lucru poate încetini metabolismul, împiedicându-l să să ardă grăsimile, potrivit independent.co.uk. Pentru a obține rezultate optime, specialiștii atrag atenția că este nevoie de integrarea carbohidraților în alimentație.
3. Pofta de dulce
Pofta de dulce nu apare în mod întâmplător, ci este un semn că organismul tău are nevoie de mai mulți carbohidrați. În plus, această lipsă poate duce și la instalarea senzației de foame, chiar și la scurt timp de la servirea mesei.
4. Respirație neplăcută
Respirația neplăcută nu este provocată doar de problemele dentare, ci poate să apară și atunci când mesele sunt sărace în carbohidrați. Când nivelul de carbohidrați scade, organismul începe să producă cetone. Pentru că nu există o cantitate suficientă de insulină la nivelul organismului, acesta începe să ardă grăsimile stocate pentru a produce energie. Cetonele au un miros puternic și pot fi secretate și prin salivă.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Ce alimente să consumi pentru a-ți crește șansele de a rămâne însărcinată?