Adevărul surprinzător despre „Steaua din Betleem”
Oamenii au intrat deja, de câteva zile, în febra sărbătorilor de iarnă și numără zilele până la Crăciun. În vremurile de astăzi, această sărbătoare, care are de fapt o importantă semnificație religioasă, este marcată mai mult prin dăruirea cadourilor. Astfel, puțini sunt cei care, în preajma Crăciunului, reflectă asupra acestei zile sfinte în care se sărbătorește Nașterea Domnului Iisus Hristos.
Te-ai întrebat vreodată care este semnificația „Stelei din Betleem”? Ei bine, un studiu recent a dezvăluit ce a fost de fapt această stea, care i-ar fi călăuzit pe magi spre locul naşterii lui Iisus. Sute de ani, istoricii, astronomii şi teologii au încercat să afle ce au văzut de fapt pe cer magii care au venit să vadă locul naşterii lui Iisus. În Biblie se prezintă o stea foarte luminoasă, care i-ar fi călăuzit spre Betleem. Acest studiu, menționat anterior, demonstrează, însă, faptul că în realitate aceştia au văzut ceva complet diferit de o stea, conform Daily Mail, citat de yoda.ro.
Astfel, „steaua din Betleem” nu a fost chiar o stea, ci un fenomen astronomic rar, care a avut loc în anul 6 i.e.n. Soarele, Luna, Jupiter şi Saturn s-au aliniat într-un mod inedit, în acea perioadă, astfel încât se puteau vedea toate în constelaţia Berbecului. De asemenea, Venus era în constelaţia Peştilor, iar Marte şi Mercur în constelaţia Taurului. Pentru cei trei magi, care erau preoţi din Babilon, adepţi ai cultului lui Zoroastru şi astrologi pricepuţi, această rară aliniere a planetelor în constelaţia Berbecului simboliza naşterea unui nou rege în Iudeea, spune Grant Mathews, profesor de astrofizică şi cosmologie la Universitatea Notre Dame, autorul studiului.
O astfel de aliniere a planetelor reprezintă un fenomen astronomic extrem de rar, care nu se va mai repeta decât peste aproximativ 16.000 de ani. Dacă teoria lui Mathews este reală, atunci înseamnă că „steaua” nu i-a călăuzit pe magi, doar le-a arătat unde şi când să pornească la drum. Totodată, copilul Iisus pe care l-ar fi găsit ei la Betleem nu ar fi fost un nou-născut, ci ar fi avut deja peste un an.
Foto: 123rf.com
Citește și:
Painea pustnicească, alimentul minune al călugărilor ortodocşi
Ce îi sfătuieşte Sfântul Siluan pe cei care nu cred în Dumnezeu