Cum arată trandafirul Principesa Moștenitoare Margareta

trandafirul Principesa Moștenitoare MargaretaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Trandafirul Principesa Moștenitoare Margareta se cultivă la noi în țară pe spalieri. Această specie de trandafiri are o poveste frumoasă pe care vrem să ți-o spunem și ție.

Cu câteva decenii în urmă, un reputat cultivator de trandafiri din Marea Britanie a creat specia de trandafir Crown Princess Margaret'. Imaginați-vă un trandafir care amețește simțurile: o culoare diafană – culoarea caisei și a portocalei – și un miros fructat. Nici nu e greu să te imaginezi într-o grădină superbă, plină de roze cățărătoare, înflorite o lungă perioadă din an. Da, exact, un fel de Grădina Raiului!

Cum și-a luat numele trandafirul Principesa Moștenitoare Margareta

Această specie de trandafir a fost numită Crown Princess Margaret' onorând astfel amintirea Principesei Moștenitoare Margareta a Suediei (1882-1920), specialistă în arhitectura de grădini a epocii. Principesa Margareta a Suediei a fost nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii și Irlandei și mama Reginei Ingrid a Danemarcei, bunica Reginei Margareta a II-a, actuala suverană a Danemarcei.

Peste ani, Principesa Moștenitoare Margareta a României, stră-stră-strănepoata Reginei Victoria, împrumută numele său aceleiași specii de trandafir, cultivat astăzi și la noi în țară.

Citește și Stilul vestimentar al ASR Principesa Margareta

Autor: Oana Anghel

Sursă: www.romaniaregala.ro

Sursă foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Flori - Gradina