Cum arată dieta care ar putea salva milioane de vieți? Regimul alimentar care îmbunătățește sănătatea

dieta care ar putea salva milioane de vieți

Majoritatea problemelor de sănătate au ca principală cauză alimentația dezechilibrată, motiv pentru care specialiștii sunt de părere că la nivel mondial, oamenii ar trebui să facă o serie de schimbări în ceea ce privește regimul alimentar. După mai multe cercetări, oamenii de știință au descoperit cum arată dieta care ar putea salva milioane de vieți. 

Lipsa timpului îi determină pe oameni să aleagă tot timpul variantele care sunt la îndemâna lor, mesele principale având la bază produse semipreparate sau din categoria fast food. Toate aceste obiceiuri alimentare afectează silueta, sănătatea și mediul pe termen lung, fenomen observat de cercetători de-a lungul timpului.

Cum arată dieta care ar putea salva milioane de vieți?

Analizând informațiile obținute în timpul cercetărilor, specialiștii au ajuns la concluzia că există o dietă care ar putea salva milioane de vieți, transformând astfel viitorul planetei. Regimul alimentar gândit de oamenii de știință presupune reducerea consumului de carne roşie şi zahăr și introducerea legumelor, fructelor, nucilor și laptelui în alimentație.

Cercetătorii sunt de părere că o bucată de carne roșie pe lună sau două porții de pește sau pui pe săptămână sunt suficiente pentru ca organismul să funcționeze perfect. Pe parcursul dietei, oamenii sunt sfătuiți să consume nuci, leguminoase, ouă, cartofi, lapte, legume și fructe, potrivit theday.co.uk.

Acest regim își propune să îi ajute pe oameni să adopte un stil de viață sănătos, dar în același timp să fie reduse daunele provocate asupra planetei. Producția de alimente este responsabilă pentru un sfert din gazele cu efect de seră, ceea ce înseamnă că grija pentru alimentație ar putea avea un impact pozitiv asupra mediului. Alimentația nesănătoasă este una din principalele cauze ale mortalității în lume, iar cercetătorii consideră că această nouă dietă ar putea preveni până la 11 milioane de decese în fiecare an.

“Civilizația este într-o criză. Dacă putem mânca într-un mod care să ajute atât planeta, cât și organismul, atunci echilibrul va fi restabilit.”, este de părere Dr. Richard Horton, editor şef la The Lancet și unul dintre cei care au contribuit la realizarea studiului, potrivit theday.co.uk.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Adevărat și fals despre… ouă

Află la ce riscuri te expui dacă stai prea mult pe scaun

Condimentele, remedii naturale pentru răceală

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate