Cum ar trebui să îți mângâi pisica sau câinele

Dacă ai deja un animal de casă, știi că micul suflețel are nevoie de atenție, afecțiunie și mângâieri, mai ales dacă ai un câine sau o pisică. Trebuie să știi că există un mod corect de a-ți mângâia pisica sau câinele, spun specialiștii. Iată cum:

caine-pisica

foto câine și pisică via Shutterstock

Cum să îți mângâi câinele

În general câinii sunt mai afectuoși și mai prietenoși ca pisicile și adoră cam orice pic de atenție venită din partea stăpânului. Sunt jucăuși și rezistenți la mișcări și adoră să fie scărpinați mai ales pe spate, pe ceafă, după urechi și pe cap. Nici pieptul nu este o alegere ream însă coada și lăbuțele ies din calcul de fiecare dată.

mangaiat-caine

Un alt punct unde le place să fie scărpinați este pe spate, deasupra cozii – însă atenție, nu toți câinii suportă să fie atinși acolo. Locul suprem de giugiulit este – știm cu toții – pe burtică. Orice câine fericit și care cere atenție se va întinde cu burtica în sus și va aștepta să fie scărpinat parcă zâmbind larg.

Cum să îți mângâi pisica

Dacă un câine este fericit la orice mângâiere, pisicile sunt foarte capricioase. Trebuie să vină ele la mângâiat, nu să te duci tu să le mângâi, pentru că fie nu stau, fie se enervează și pot mușca. Burtica este de cele mai multe ori un loc unde nu le place să fie atinse, ca și lăbuțele și coada. În schimb locul preferat al mâțelor de tot felul este pe spate, chiar deasupra cozii. Devii jucăria lor preferată dacă le scarpini acolo!

mangai-pisica-2

Ca să mai bucuri o pisicuță cu mângâierile tale mai poți alege spatele, capul sau ceafa – și acestea sunt locuri bune, însă unele depind și de la pisică la pisică.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Animale de casa