Cum ajungi la greutatea ideală fără diete restrictive

Surplusul de kilograme poate să reprezinte o problemă majoră pentru purtătorul lor, iar obezitatea reprezintă chiar o boală cronică declarată epidemie de OMS. Cu toate acestea, abordarea multora dintre noi este una superficială când vine vorba despre problemele de greutate ale noastre sau ale celor din jurul nostru.

 Atunci când ne dorim să slăbim, câte dintre noi cer ajutorul unui medic specializat în diabet, nutriție și boli metabolice? Cel mai simplu este să încercăm ultima dietă-minune de care am auzit la prietene, la televizor sau pe internet. În câte dintre cazuri aceste diete funcționează sau rezultatele sunt de lungă durată? Fiecare organism este unic și din acest motiv corpul nostru va reacționa diferit atunci când îl privăm de anumite alimente sau substanțe nutritive.

De fapt, o dietă nu ar trebui să se reducă la abținerea de la anumite preparate, ci ar trebui să asigure găsirea echilibrului în alimentație, astfel încât dieta să devină un stil de viață și să nu genereze frustrări atunci când poftim la ceva dulce. Frustrarea duce la autosabotare, ceea ce în final duce la eșecul dietei.

Ce putem face astfel încât să slăbim controlat și cu rezultate pe lungă durată? Primul pas este programarea la medicul nutriționist care va stabili, în urma unor analize și investigații, care este regimul alimentar potrivit fiecărei persoane. Ce etape trebuie urmate pentru a ajunge la greutatea dorită? Află în rândurile de mai jos!

În ce constă dieta personalizată?

În Clinica Smart Nutrition alcătuirea unei diete începe cu …. ce îți place să mănânci. Mai mult, ce mănânci de obicei, unde, la ce ore, și cât de bine te descurcai până acum să îți echilibrezi mesele, precum și ce aporturi de micro și macronutrienți aveai și ce carențe – pentru că un medic nu poate să nu îți analizeze și starea de sănătate. După realizarea analizei nutriționale a jurnalului alimentar atât medicului cât și pacientului le devin mai clare problemele și mâncărurile care pot să fie păstrate pentru a face tranziția către noul stil de viață cât mai ușoară. Este un fel de analiză SWOT a stilului de alimentație existent.

Într-adevăr, pentru a fi cu adevărat personalizat, un plan alimentar ține cont de:

  • programul și stilul de viață al pacientului
  • preferințele alimentare
  • istoricul medical
  • necesarul caloric dat de valoarea ratei metabolice de repaus
  • obiectivul dorit
  • starea psihică

Cum stabilește corect medicul specialist câte kcalorii trebuie să mănânci ca să slăbești?

Medicii din clinica Smart Nutrition se bazează pe investigații și echipamente. Pentru a stabili numărul de kcalorii pe care să îl consume pacientul pentru a slăbi, este nevoie de valoarea ratei metabolice de repaus, care reprezintă până la 75-80% din energia totală utilizată de organism. Această valoare este măsurată pentru fiecare pacient cu ajutorul unui aparat de ultimă generație și reprezintă unica metodă prin care dieta corespunde nevoilor energetice ale organismului, și nu unei statistici.

De la surplus de greutate la greutatea ideală

Programele de intervenție nutrițională sunt create de medicii specialiști ai Clinicii Smart Nutrition și ajută pacienții să dea jos kilogramele în plus cu ajutorul unei diete personalizate. Astfel, orice persoană, inclusiv cele care suferă de obezitate, poate ajunge la numărul de kilograme dorit. Serviciile clinicii sunt oferite fiecărui pacient în funcție de recomandarea medicului și includ investigații de metabolism, analize de sânge, analize nutriționale, ședințe de psihoterapie, consulturi de psihiatrie, consulturi de apnee de somn. Programele au fost concepute ca urmare a experienței clinice și de cercetare, precum și în urma stagiilor de pregătire din Statele Unite și Regatul Unit pentru urmărirea protocoalelor de tratament ale surplusului de greutate.

Cel mai important rămâne feed-back-ul din partea pacienților. „De obicei când începeam o dietă intrăm în sevraj, îmi era rău. Acum nu simt că țin dietă,' Ionuț Șandru, pacientul clinicii care sub monitorizarea doamnei dr Mihaela Posea a scăzut în greutate 60 kg în ultimele luni.

dr.Mihaela Posea

O dietă personalizată ar trebui să te învețe să integrezi regimul în viața de zi cu zi și să iei mesele în continuare cu prietenii și familia, ar trebui să îți ofere strategii pentru fiecare situație din viața ta (masa la birou, acasă împreună cu familia, la restaurant, la o petrecere, în vacanță), să conțină variante rapide și variante elaborate și să îți asigure rezultatele dorite. De aceea medicii noștri au conceput dietele cu ciorbă, cu mâncare gătită, cu mâncare tradițională, cu mâncare vegetariană, cu mâncarea copilului, cu mâncarea de la cantină, cu mămăligă.

Workshop by clinica Smart Nutrition

Persoanele care doresc să afle mai multe despre serviciile Clinicii Smart Nutrition și despre rezultatele pacienților, sunt așteptate la workshop-ul pe care o să-l organizăm pe 12 martie. În cadrul întâlnirii doamna doctor Mihaela Posea va povesti în ce constă o dietă personalizată, la ce se referă mai exact jurnalul alimentar, cum se stabilește corect câte kcalorii trebuie consumate, care sunt cele mai frecvente mituri demontate de specialiștii în nutriție, plus multe alte informații interesante despre alimentație. Link eveniment: https://www.facebook.com/events/1279163685618799/

 Pentru înscriere, vă rugăm să ne contactați la: 031.426.0767

Foto: 123rf, PR

Citeste și:

Cum a slăbit Anda Adam 12 kg în doar 2 luni? Iată dieta care a ajutat-o

Dieta simplă care o menține pe Charlize Theron în cea mai bună formă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate