Cronica unei boli anuntate

Antibacteriene
Dureri in gat Trusa Propol Pur, cu spray si stick pentru buze, cu propolis – o substanta naturala (produsa de albine), cu proprietati antibacteriene.

Sprayul se foloseste la aparitia primelor simptome de amigdalita, laringita, faringita. Stick-ul pentru buze contine propolis si Aloe Vera – pentru buzele sensibile la frig si vant.

Tuse Pentru tusea iritanta sau cu expectoratii (la copii), foarte bun este Grindtus bambini, un sirop natural de tuse, pe baza de miere, cu extract de propolis, petale de trandafir, uleiuri esentiale de lamaie, anason si pin salbatic. Pentru adulti, tabletele GrindOral cu propolis, cimbrisor, eucalipt si menta.

 

Remedii homeopatice
– Homeogene si Homeovox pentru dureri in gat, raguseli
– Stodal, sirop, pentru tuse
– Oscillococcinum (6 doze), contra simptomelor gripei si racelii, se administreaza la debutul bolii.

Vaccinarea: pro si contra
La noi in tara, perioadele de vaccinare anti-gripala se desfasoara de la 1 octombrie si pana in luna ianuarie a anului viitor. Ele se adreseaza in principal copiilor si/sau persoanelor in varsta care au probleme de sanatate si afectiuni cronice.

Vaccinul antigripal stimuleaza sistemul imunitar, invatand organismul sa produca anticorpi specifici. El este preparat pe baza estimarilor facute de specialisti, din tulpini de virusuri gripale despre care se presupune ca vor exista in anumite zone ale globului in sezonul rece. Din pacate, acestea sunt diferite in fiecare iarna, mereu mai agresive.

De aceea, efectul vaccinului antigripal este diferit la fiecare persoana si nu asigura imunitate decat pentru un interval scurt de timp (cateva luni). Pentru productia vaccinurilor virale in scop comercial, virusurile trebuie multiplicate pe culturi speciale de celule vii, in laboratoare. Cel mai frecvent folosite in acest scop sunt cele de provenienta animala (embrion de pui); de aceea, vaccinarea nu este recomandata persoanelor alergice la ou sau la carnea de pui.

Unul dintre efectele majore ale vaccinarii in masa este modificarea genetica a microorganismelor vizate, cu aparitia unor tulpini rezistente la anticorpii post vaccinali. Ca atare, efectul vaccinarii in prevenirea bolii este adesea mai mic decat se presupune in general.

Pe de alta parte, studii recente au demonstrat ca injectarea de material genetic strain direct in fluxul sangvin poate conduce la mutatii genetice si oncogeneza – motive pentru care trebuie bine evaluat raportul risc-beneficiu in vaccinarea copiilor, in mod special.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate