Cristina Stamate a fost și scriitoare, nu doar actriță! Cartea scrisă de ea va fi lansată în curând, iar prefața a fost semnată de Stela Popescu

Moartea celor două mari actrițe Stela Popescu și Cristina Stamate a îndoliat toată țară, iar lumea teatrului românesc trece prin momente grele. Cele două mari doamne au jucat, de-a lungul vieții, sute de spectacole și în zeci de filme, și au lăsat în urmă adevărate opere de artă.

Puțini știu însă faptul că artista Cristina Stamate a fost și scriitoare la viața ei și nu doar actriță. Actrița a scris cartea „Cristina Stamate – Femeia Hopa – Mitică – Povești din lumea care mă-nconjoară'. Această carte va fi lasată luni, pe data de 4 decembrie, iar prețul de vânzare de 14,99 lei.

Cristina Stamate a fost și scriitoare, nu doar actriță

Cutremurător este faptul că prefața acestei a fost scrisă de regretata actriță Stela Popescu, care i-a dedicat o mulțime de cuvinte de laudă și admirație prietenei sale, Cristina Stamate.

 

„TE IUBESC, CRISTINA!

Când citeşti aceste pagini, e greu să mai poţi adăuga şi tu un gram de umor. Dar, chiar dacă nu pot să vă încânt prin cuvinte de laudă spirituale, pe care le merită, sunt fericită că, încă o dată, Cristina nu m-a dezamăgit. Când o vezi pe scenă este sclipitoare, când îţi oferă o reţetă te acoperă de scântei amuzante, dincolo de biata mâncărică. Dar să şi scrie cu atât talent şi umor despre ceea ce ne înconjoară, parcă nu-ţi vine a crede. Ei, uite că, încă o dată, Cristina ne uimeşte. Şi câtă nevoie avem de ea!

Dumnezeu a creat-o într-o zi de duminică, încărcând-o de haruri, şi pentru aceasta ar trebui să fie cel mai fericit om din lume. Dar n-o să vă vină să credeţi că nici măcar nu îndrăzneşte să se mândrească cu ele, şi stă undeva departe, discretă, bucuroasă doar atunci când citeşte pe buzele dumneavoastră un zâmbet. Are vocaţia iubirii profunde faţă de tot ce este frumos pe lume, iar pentru ceea ce se numeşte mizeria omenească, are o privire ironică, dar înţelegătoare. Are vocaţia prieteniei, gata oricând să-ţi fie aproape, fără să aştepte nicio recompensă. Te iubesc, Cristina, şi aş vrea să am bucuria de a-ţi citi gândurile aşternute pe hârtie mereu… mereu.

Stela Popescu'

Stela Popescu și Cristina Stamate s-au stins din viață în aceeași perioadă

Cristina Stamate a murit, luni 27 noiembrie, la Spitalul Florească, unde era internată la secția Terapie Intensivă, de câteva zile. Actrița a murit din cauza unui accident vascular cerebral.

Stela Popescu s-a stins din viață săptămâna trecută în urma unui accident vascular cerebral. Actrița a fost înmormântată duminica trecută.

Foto: Fotografii de la lansarea cărții Cristinei Stamate la Editura Meteor Press

Mihaela Tudor

Citește și:

Florin Piersic a luat o decizie radicală după moartea marilor actrițe Stela Popescu și Cristina Stamate

Trupul neînsuflețit al actriței Cristina Stamate va fi depus astăzi în foaierul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase'

Ultimul interviu al regretatei actrițe Cristina Stamate: „Mi-am lăsat hainele de doliu acasă și m-am dus și am pus paietele și penele în cap la teatru'

Cristina Stamate nu a avut noroc în dragoste la viața ei! De ce nu s-a recăsătorit actrița? „Luxul singurătății se plătește greu'

Stela Popescu și Cristina Stamate au murit în Postul Crăciunului. Ce se va întâmpla cu sufletele lor?

Unde va fi înmormântată Cristina Stamate? Admiratorii își vor lua „adio' de la marea actriță

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Muzica, filme, carte