Ultimul interviu al regretatei actrițe Cristina Stamate: „Mi-am lăsat hainele de doliu acasă și m-am dus și am pus paietele și penele în cap la teatru”

Ultimul interviu al regretatei actrițe Cristina Stamate: „Mi-am lăsat hainele de doliu acasă și m-am dus și am pus paietele și penele în cap la teatru”

Vestea că actrița Cristina Stamate s-a stins din viață a șocat o țară întreagă, mai ales că a venit la scurt timp după moartea Stelei Popescu. Cristina Stamate a fost actriță talentată și foarte iubită de publicul ei. Și-a dedicat întreaga viață carierei, ba chiar a jucat teatru ca o adevărată profesionistă, chiar și atunci când ținea doliu.

Cristina Stamate a murit, astăzi, la Spitalul Florească, unde era internată la secția Terapie Intensivă, de câteva zile. Actrița a murit din cauza unui accident vascular cerebral.

Ultimul interviu al regretatei actrițe Cristina Stamate

Cristina Stamate era actriță la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase' și avea „vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume', după cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. De-a lungul vieții, artista a jucat în sute de spectacole și a mărturit că a urcat pe scenă, chiar și atunci când a fost în doliu.

„Sunt conștientă că există o plată pentru toate lucrurile ăstea. Am trecut peste foarte multe alte lucruri – pierderea părinților mei, pierderea fratelui meu – și am jucat teatru. Am jucat teatru, nu în sensul că m-am prefăcut, ci că mi-am lăsat hainele de doliu acasă și m-am dus și am pus paietele și penele în cap la teatru', a declarat Cristina Stamate, într-un interviu pentru Antena Stars.

Actrița a dezvăluit faptul că regretă că nu a făcut copii, deoarece și-a dedicat întreaga viață teatrului.

„Meseria te trădează în egală măsură cu o iubire, te poate trăda și sigur că iubirea publicului este extraordinară, e importantă, caldă, te poleiește, dar nu se compară cu ceea se înseamnă cu o făptură căreia tu i-ai dat viață, pe care tu o ajuți să crească și să strălucească (…) Regret pentru că am avut stupiditatea, deci prostia, mi-o taxez grav, că nu am făcut copil, dorindu-mi foarte tare această meserie, să exist în această meserie, și am amânat tot timpul bucuria unui copil pentru un turneu în străinătate, pentru o nouă premieră, pentru un nou proiect', a precizat Cristina Stamate, pentru sursa citată.

Lumea teatrului este în doliu după moartea ei, iar acum au ieșit la iveală detalii mai puțin cunoscute despre viața Cristinei Stamate.

Cristina Stamate a avut o carieră înfloritoare

Cristina Stamate s-a născut pe data de 8 februarie 1946, la București. De-a lungul carierei, vedeta a avut sute de roluri, iar cupletele sale la Teatrul Tănase s-au bucurat de un succes nebun.

Cu toate că a fost o actriță de comedie de succes, Cristina Stamate a mărturisit că a vrut să devină medic, apoi avocat, dar viața a condus-o către alte drumuri. Marea artistă a jucat ani de zile pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase', glumele ei și chipul extrem de expresiv ajungând rapid la sufletele spectatorilor.

Mai mult decât atât, actrița a jucat și numeroase filme, printre care „Grăbește-te încet', din anul 1981, și „Secretul lui Bachus', realizat în anul 1984.

Foto: hepta.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cristina Stamate nu a avut noroc în dragoste la viața ei! De ce nu s-a recăsătorit actrița? „Luxul singurătății se plătește greu'

Stela Popescu și Cristina Stamate au murit în Postul Crăciunului. Ce se va întâmpla cu sufletele lor?

Unde va fi înmormântată Cristina Stamate? Admiratorii își vor lua „adio' de la marea actriță

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete