Crema de vanilie cu sos de fructe

Crema de vanilie cu sos de fructe

Crema de zahar ars

1. Pune toate ingredientele pentru amestecul de fructe intr-o cratita, fierbe la foc mic pana ce lichidul scade suficient, iar fructele sunt bine imbibate – cam 5 min. Imparte-le in 6 forme a cate150 ml fiecare.

2. Preincalzeste cuptorul la 2/150°C. Pune frisca, laptele si vanilia intr-o oala cu fund dublu si incalzeste la foc mic pana se infierbanta bine – dar fara sa dea in clocot; lasa sa se raceasca vreo 5 min. Intre timp, bate galbenusurile cu zaharul tos pana ce capata o tenta pala. Incorporeaza treptat in ele crema de vanilie calda, amestecand constant cu o lingura de lemn, apoi trece totul printr-o sita intr-o cratita curata. Incalzeste la foc mic, amestecand constant pana se ingroasa usor, inlaturand orice urma de spuma. Asaza cele 6 forme intr-o tava de copt adanca.

3. Imparte crema de vanilie in cele 6 forme, turnand incet. Pune in tava de copt apa fierbinte (dar nu clocotita), cat sa cuprinda 2 cm din inaltimea formelor. Coace 30-45 min pana se intareste usor crema. Scoate formele din baia de aburi si lasa-le sa se raceasca. Da-le la frigider cel putin 2 ore.

4. Inainte de servire, presara pe ele 1 lingurita zahar tos si lasa sa se caramelizeze la grill .

Incearca si aceasta delicioasa crema de zahar ars

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din creme, spume si sufleuri