Consumi prea mult zahăr? 8 semne care trădează acest obicei

8 semne care indică un consum ridicat de zahăr

Consumul ridicat de zahăr este principala cauză care duce la alterarea stării de sănătate, motiv pentru care medicii nutriționiști ne recomandă să acordăm mai mult atenție acestui aspect.

Când vine vorba despre zahăr, multe persoane nu pot spune care este cantitatea pe care o consumă și asta pentru că nu pot contoriza nivelul de zahăr din diferite alimente sau preparate. Astfel, fără să realizeze, o mulțime de persoane ajung să consume o cantitatea mult prea mare de zahăr, iar corpul reacționează, potrivit brightside.me.

8 semne care indică un consum ridicat de zahăr

1.  Senzația de foame

Dacă ți se întâmplă să îți fie foame imediat după ce ai mâncat, acest lucru indică un consum ridicat de zahăr. Un consum mult prea mare de zahăr face ca glucoza să nu mai ajungă la celule, iar organismul simte nevoia de energie, motiv pentru care apare senzația de foame.

2. Oboseală acută

Atunci când consumi mult prea mult zahăr, energia este folosită în mod ineficient, iar celulele din organism nu primesc ceea ce au nevoie pentru a funcționa.  Acesta este motivul pentru care te confrunți cu oboseala acută.

3. Urinări frecvente

Când nivelul de zahăr este mult prea ridicat, rinichii nu au capacitatea să reabsoarbă lichidul. Astfel, organismul simte din ce în ce mai des nevoia de a urina.

4.  Sete excesivă

O gură uscată și o sete excesivă sunt semne că organismul este deshidratat. Pentru a te hidrata, alege să consumi apă și evită băuturile cu un conținut ridicat de zahăr.

5.  Piele uscată

Ceea ce mâncăm nu ne afectează doar în interior, ci și reflectă și la exterior. O dietă bogată în zahăr duce la uscarea pielii, lucru care atrage după sine probleme dermatologice.

6.  Dificultăți de concentrare

Zahărul în sânge împiedică glucoza să ajungă în celulele care compun creierul. Activitatea cerebrală este îngreunată și astfel apar dificultăți de concetrare.

7. Tulburări de vedere

Dacă te confrunți cu tulburări de vedere, dar nu ai probleme cu ochii, atunci este posibil să consumi mult prea mult zahăr.

8.  Iritabilitate

Potrivit cercetătorilor, persoanele care consumă cantități mult prea mari de zahăr riscă să se confrunte cu depresia, stările de anxietate și iritabilitate.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Până la ce vârstă ar trebui alăptați copiii? 2, 3 sau 7 ani?

Ceapa roșie, tratamentul natural împotriva cancerului

Cum să îți măsori corect tensiunea arterială

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate