Coincidențe bizare sau… existența lui Dumnezeu? Ai curaj să te îndoiești?

Citiți cu atenție mărturisirile de mai jos. Sunt dovezi clare că dincolo de noi există para-energii pe care nu le putem pătrunde și, categoric, ele sunt dincolo de înțelegerea noastră. Dacă ai trecut prin situații similare, scrie-ne!

“În urmă cu câțiva ani am intrat pe o pantă destul de urâtă în viața personală. Am luat decizii greșite, am rămas singur, am început să beau fără să mai număr sticlele, iar cantitatea de alcool din sânge, ba nu, din corpul meu, ar fi putut să îngrozească orice medic. Am ajuns pe străzi, mâncam din tomberoanele care se găsesc în spatele restaurantelor, vara dormeam pe sub băncile din unele parcuri unde nu sunt gardieni, iar toamna și iarna, într-un canal pe unde trec țevile cu apă caldă. Am beneficiat de indemnizație de șomaj o vreme, bani cu care îmi cumpăram cel mai ieftin alcool nerafinat sau spirt. Cerșeam, iar din puținii bani pe care îi primeam, cumpăram pâine și alcool. Într-o zi, stăteam ghemuit pe un trotuar, în jurul meu vântul aducea gunoaiele de peste tot, iar mintea mi-a zburat la mama care murise de cancer în urmă cu câțiva ani. M-a crescut singură, tata ne părăsise pentru o altă femeie când eu aveam 3 ani. Bunicii muriseră de supărare, iar eu am rămas doar cu mama. Când n-a mai fost mama, n-am mai avut pe nimeni. Atunci m-am gândit să fac în așa fel încât să se termine cu tot chinul meu. Nu știam dacă să mă smucesc brusc în fața unei mașini sau să mă arunc de pe un bloc. Făceam calcule să-mi iasă din prima ca să nu mă chinui ulterior, în caz de eșec. În dreapta mea era un stâlp și lângă el pungi de gunoaie. Pe jos, lângă pungi, stătea așezat strâmb, într-o rână, ursulețul pe care îl primisem de la mama cu foarte mulți ani în urmă, (și uitasem câți!), ca să nu mai plâng că mă lasă singur la gradiniță. Era Țică al meu cu care dormisem toată copilăria. Am început să plâng cum nu am făcut-o niciodată. Știam, aveam certitudinea că mama, de acolo de unde era, îmi simțise disperarea. Am luat ursulețul, m-am ridicat și am plecat. Acum lucrez la restaurantul de unde adunam resturile să mânânc. Livrez mâncare la domiciliu. Care erau șansele să văd aruncat singurul cadou care mi-a alinat copilăria, în cel mai cumplit moment al vieții mele?”

“Bunicul meu a fost un om credincios deși culmea!, credea în superstiții, viziuni și lucruri paranormale. Era singurul din familie care avea preocupări ciudate, în zona ocultismului, citea literatură specifică și căuta adepți asemeni lui, care să creadă în… forțe și apariții. Un amic de-al lui și-a cumpărat o tablă de spiritism dintr-un târg de provincie, și văduv fiind, nu făcea altceva decât să se joace cu tabla aceea și să-și cheme toți prietenii la o bere și o mică ședință de spiritism. Locuiam cu ambii bunici într-o casă mare cu etaj, moștenire de familie, din neamul bunicii mele, ofițeri de cavalerie. Într-o seară, bunicul meu a sosit acasă livid, mut și cu privirea pierdută în gol. N-a fost chip să-l facem să ne spună ce-a „vorbit' masa de spiritism, era deja subiect de multe glume așa că n-am mai insistat să aflăm ce secret deținea bunicul. A doua zi, însă, a venit singur la noi, spășit, să ne povestească în amănunt cum decursese ședința de spiritism: „am întrebat tabla dacă sunt însurat, a răspuns că DA, dacă am copii, a spus că DA, câți? UNUL SINGUR, eu am spus, Ba nu, doi! Două fete. (Mama și sora ei, mătușa mea). Apoi tabla a răspuns: NU PENTRU MULT TIMP.'

Nu ne-am bătut capul cu premonițiile spiritiste ale bunicului. Doar că după trei săptămâni, mătușa mea a murit într-un accident de mașină, aflată într-un microbuz al cărui șofer nu a respectat trecerea de cale ferată. Au arătat și televizor. A murit ea și șoferul, restul au fost grav răniți.”

Nu mai este un secret faptul că nu totul în această lume poate fi explicat. La fel ca materia întunecată, triunghiul Bermudelor, deja vu-urile și premonițiile ciudate, toate ne reamintesc că există o sămânță de îndoială, un nivel de incertitudine în lucrurile cu care interacționăm pe acest pământ.

Foto: 123rf

Citeste și:


Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate