Misterele „mesei vorbitoare”… spiritism sau subconștient?

„Masa vorbitoare' sau tabla Quija, modul de comunicare cu lumea spiritelor, este unul dintre cele mai misterioase obiecte existente astăzi, căci nimeni nu a dovedit încă dacă este doar un simplu joc, sau este o „poartă' către para-energii venite din lumea de dincolo.

Masa Quija a apărut undeva pe la mijlocul secolului XIX în Europa occidentală, cuprinsă de efervescența fenomenului spiritist, dar folosirea ei s-a întins până în zilele noastre și sunt încă mulți care aplează la ea pentru a stabili un contact între spirite.

Ea constă într-o plăcuță mobilă înconjurată de literele alfabetului iar folsirea ei este simplă: după ce Quija este „încălzită' prin rotirea ei circular, cu viteze diferite, toți participanții la ședința spiritistă pun ambele mâini pe marginea plăcii și pun întrebări iar discul se mișcă aparent singur și scrie, literă cu literă răspunsuri. Straniu și uluitor este că răspunsurile se potrivesc. Au sens, au înțeles, uneori sunt răspunsuri surprinzătoare ori predicții, alteori avertismente sau anunțuri de pericole imediate și evenimente din viitor. E ca și cum masa sau spiritul chemat cunoaște detalii tainice din viața celor de față, secrete și întâmplări nespuse nimănui.

Misterele „mesei vorbitoare'… spiritism sau subconștient?

Scepticii spun că este o păcălelală chiar dacă are aspect de magie, psihologii că este autosugestie sau autoiluzionare. Cercetătorii fenomenelor paranormale spun că explicația poate fi telekinezia sau chiar răspunsul telepatic, iar spiritiștii susțin că mesajele Quija vin de la forțe aflate dincolo de controlul nostru.

Spre finalul anilor 1800 cercetătării fenomenului spiritist au avansat ideea că masa Quija nu este nicidecum supusă unui efect paranormal ci unuia pur fiziologoic susținând că particpiantii sunt cei care miscă de fapt masa, fără să fie conștienți de aceasta, influențați de sugestii exterioare sau mentale.

Mediuum-urile și marii spiritiști, cred însă, că mesajele Quija sunt transmise cu adevărat de forțe de dincolo de controlul uman fie benefice, fie malefice.

Nu masa în sine este un pericol ci forma de comunicare abordată care creează multe condiții negative, potențial periculoase, căci adeseori, spiritele care răspund chemării Quija sunt cele din planul astral inferior, care au trecut în lumea de dincolo brusc sau violent.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Visele ne spun viitorul?

Ce spun psihologii despre pelerinajele la locurile sfinte? Uite în ce măsură sunt de folos pentru rezolvarea problemelor

Misterioasa Rugăciune a Lumânărilor Aprinse. Face miracole!

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate