Chirurgia viitorului în România. Cum arată robotul care operează oameni?

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Evoluțiile din domeniul tehnologiei sunt fascinante și dacă telefoanele, tabletele sau laptopurile cu greu ne mai pot uimi, robotul care operează oameni a reușit să o facă. Chirurgia viitorului a ajuns și în România, robotul da Vinci Xi fiind un instrument medical modern și care le ușurează medicilor munca. 

Cum arată robotul care operează oameni?

Da Vinci Xi este robotul care operează oameni, dar fără priceperea medicilor și fără comenzile venite din partea lor, acesta ar rămâne doar un instrument performant și cu un design desprins parcă din filmele SF. Acest robot a ajuns și în spitalele din România și are un rol important în domeniul chirurgiei, contribuind la obținerea celor mai bune rezultate.

Robotul da Vinci Xi îi ajută pe medici să își facă meseria la un nivel superior, dar fără să depună un efort atât de mare cum se întâmplă în cazul unei intervenții clasice. Dacă în trecut chirurgul era acea persoană îmbrăcată în halat alb, cu mască pe față și cu mănuși pline se sânge, astăzi, cu ajutorul acestui instrument, medicul se așează comod și doar manevrează brațele aparatului. Robotul îi ajută pe medici își desfășoare activitatea într-un mod mult mai relaxat, iar prin funcțiile pe care le are, acesta permite și corectarea defectelor umane, în special tremurul mâinii, realizând procedurile cu mai multă precizie.

Acest robot este folosit în special în intervențiile chirurgicale din specialități ca ginecologice, bariatrie, urologice, fiind un ajutor de nădejde în cazul operațiilor pentru tratarea diferitelor tipuri de cancer. Nu doar medicii au de câștigat de pe urma acestui robot, ci și pacienții. După o intervenție realizată cu ajutorul robotului, recuperarea este mult mai rapidă, iar riscul de a dezvolta complicații este mai scăzut.

Urmărește materialul video pentru a vedea cum arată robotul care operează oameni.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Factorul genetic în declanșarea cancerului

Grupa de sânge care atrage căpușele ca un magnet

Suferi de tulburare bipolară? Acestea sunt alimentele care îți pot agrava starea de sănătate

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului