Suferi de tulburare bipolară? Acestea sunt alimentele care îți pot agrava starea de sănătate

Tulburarea bipolară este o problemă medicală pe care un număr însemnat de persoane au dezvoltat-o în decursul ultimilor ani. Testele recente au arătat că în cazul celor care suferă de această boală, dieta are un rol foarte important, existând anumite alimente care pot agrava starea de sănătate.

Tulburarea bipolară reprezintă o modificare rapidă a dispoziției, bolnavii trecând de la stările de depresie la episoadele maniacale. Deși schimbările de dispoziție sunt normale și orice persoană poate trece prin astfel de episoade de-a lungul vieții, în situația celor care au o problemă medicală, manifestările sunt mult mai evidente.

Suferi de tulburare bipolară? Acestea sunt alimentele care îți pot agrava starea de sănătate

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins, persoanele care suferă de tulburare bipolară ar trebui să renunțe la alimentele obținute din carne prelucrată. Consumarea acestor produse alimentare poate crește de aproape patru ori riscul acestor bolnavi de a se confrunta cu episoade maniacale, potrivit dailymail.co.uk.  Episoadele maniacale sunt acele momente în care indivizii devin hiperactivi, euforici și reușesc cu mare dificultate să adoarmă.

Testele au arătat că produsele obținute din carne prelucrată, printre care se numără și cârnații sau crenvurştii, pot agrava starea de sănătate a persoanelor care au fost diagnosticate cu tulburare bipolară. Specialiștii au descoperit că nitrații folosiți pentru a obține aceste produse alimentare pot afecta funcționarea creierului și pot modifica bacteriile intestinale. Oamenii de știință au verificat această ipoteză introducând produsele și în alimentația șobolanilor, iar rezultatele au arătat că rozătoarele au prezentat episoade maniacale după doar câteva săptămâni.

“Este clar că mania este o stare neuropsihiatrică complexă și că atât factorii genetici, cât și cei de mediu sunt implicați în apariția severității tulburării bipolare și a episoadelor maniacale. Rezultatele noastre sugerează că produsele din carne care conțin nitrați pot fi un factor de mediu important în apariția episoadelor maniacale”, a spus Seva Khambadkone, cercetătoare implicată în realizarea studiului, potrivit dailymail.co.uk.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Care sunt principalele cauze de deces la nivel mondial? 10 afecțiuni care îți pot pune viața în pericol

Ficatul tău funcționează bine?

Prof. dr. Carmen Ginghină, medic primar cardiolog, totul despre bolile inimii

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului