Chiftele de cartofi cu branza topita
4 portii
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de gatit: 30 min.
430 calorii, 21 g grasimi per portie
Ingrediente:
- 700 g cartofi (cu coaja alba), taiati cuburi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 legatura ceapa verde, taiata
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 linguri busuioc proaspat, rupt bucati
- 150 g branza topita, taiata cuburi
- 1 ou, batut
- 125 g pesmet proaspat
- ulei de floarea-soarelui, pentru prajit
Mod de preparare:
1 – Fierbeti cartofii in apa cu sare, pana se patrund. Scurgeti-i si puneti-i din nou in vas, pe foc, pentru ca apa ramasa sa se evapore. Zdrobiti-i si dati-i deoparte. Incingeti uleiul de masline si caliti ceapa verde la foc mic, timp de 2 minute. Adaugati ceapa impreuna cu busuiocul si un praf de sare si piper in cartofii zdrobiti si apoi amestecati bine.
2 – Impartiti compozitia in patru si modelati chiftele, in mijlocul carora puneti un cub de branza (aveti grija ca branza sa se afle chiar in mijlocul chiftelei). Dati chiftelele prin oul batut, apoi prin pesmet si prajiti-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Serviti-le cu salata verde, asortata cu rosii si castraveti.
Pofta buna!