1. Într-un vas pe foc pune stafidele şi coniacul la fiert şi când dă în fiert opreşte flacăra şi lasă să se îmbibe şi să se răcească.
Mărunţeşte-le în tocătorul electric împreună cu 3 linguri apă caldă pâna obţii un piure.
2. Între timp, încinge cuptorul la semnul 6/200 C. Unge cu ulei şi tapetează cu film alimentar 6 forme de pudding.
Întinde marţipanul într-o foaie subţire şi taie 12 fâşii de 1 cm lăţime. Aşază-le în cruce la baza fiecărei forme.
3. Combină pesmetul de croissant cu zahărul şi pune-l în tava de copt, într-un strat unifrom. Dă la cuptor 5 minute pentru a se carameliza.
Lasă să se răcească şi apoi sfarâmă uşor.
4. Cu ajutorul mixerului electric, bate galbenuşurile, frişca, pesmetul caramelizat, esenţa de vanilie şi mirodeniile, până când crema se îngroaşă.
Bate albuşurile spuma şi combină cu crema şi apoi încorporează piureul de stafide.
5. Porţionează în formele pregătite, acoperă cu film şi dă la congelator 4 ore. Transferă în frigider cu cel puţin 15 minute înante de a servi. Serveşte cu felii de piersică presarat cu mirodenii.