Cercetătorii au demonstrat: sexul influențează activitatea profesională

Cercetătorii au demonstrat: sexul influențează activitatea profesională

Viața intimă contează mai mult decât ne-am fi imaginat până acum, deoarece ne influențează întreaga stare de spirit. Ba mai mult decât atât, un nou studiu arată că activitatea sexuală influențează pozitiv productivitatea la locul de muncă. Așadar, ar trebui să petrecem mai mult timp în dormitor alături de partenerul de cuplu.

Cercetătorii au supravegheat, timp de două săptămâni, activitatea a 159 de persoane căsătorite. Acest studiu a demonstrat că cei care au viață sexuală activă au fost mai bine dispuși la serviciu. De aici a rezultat productivitate și o satisfacție mai mare la locul de muncă.

Ce efecte are sexul asupra organismului

Activitatea sexuală regulă are o mulțime de beneficii asupra organismului, dar și asupra stării generale de spirit. Interesant este că efectele benefice ale sexului asupra activității profesionale sunt identice la femei și bărbați și țin cel puțin 24 de ore.

„Menținerea unei relații sănătoase care include o viață sexuală sănătoasă ajută angajații să fie fericiți și implicați în munca lor, ceea ce este avantajos atât pentru oameni, cât și pentru compania în care lucrează', a declarat autorul studiului, prof. asoc Keith Leavitt, de la Colegiul de Afaceri al Universității de Stat din Oregon, conform scoalapacientilor.ro.

În plus, acest studiu a mai demonstrat că stresul la locul de muncă dăunează vieții sexuale a angajaților. Așadar, iată cât de mult contează să lași grijile de la muncă la birou și să nu le iei cu tine acasă.

„Este un reminder că sexul are beneficii sociale, emoționale și psihosciale și este important să îl transformați într-o prioritate', a mai spus prof. Leavitt.

Specialistul a mai sublinit și faptul că sexul declanșează eliberarea hormonilor asociați cu sentimentele de recompensă, cu atașamentul și legăturile sociale. Acest lucru semnifică faptul că sexul este un factor natural care îmbunătățește starea de spirit. Așadar, acesta este încă un motiv foarte bun în plus pentru a găsi un echilibru între viața profesională și cea personală.

„Tehnologia ne tentează să stăm conecați, dar este, probabil, mai bine să ne deconectăm dacă putem. Iar angajatorii ar trebui să-și încurajeze angajații să se deconecteze total în orele de după program', a mai adăugatKeith Leavitt.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Obișnuiești să porți haine sexy? Uite ce spun ele despre tine

Mădălina Ghenea a dezvăluit oficial care este sexul copilului ei: „Pentru nume, avem o lista lungă!'

Adevărul despre sexul în Postul Paștelui! Este păcat sau nu? Ce spune Părintele Arsenie Boca?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dragoste & Sex