Adevărul despre sexul în Postul Paștelui! Este păcat sau nu? Ce spune Părintele Arsenie Boca?

Un număr destul de mare de credincioși încearcă să țină tot Postul Paștelui, cu toate că acesta este cel mai greu din an. În această perioadă de 40 de zile, cei care vor să țină post trebuie să se abțină de la orice fel de alimente care conțin produse de origine animală, mai exact carne, lapte, brânzeturi și ouă.

Cu toate acestea, unul dintre cele mai controversate subiecte este întreținerea relațiilor sexuale. Cei mai mulți preoți susțin că acestea nu sunt permise în timpul postului, deoarece această perioadă înseamnă înfrânare de la toate poftele trupeşti şi apropiere de Dumnezeu prin rugăciune.

Ce spun Părintele Arsenie Boca despre sexul în Postul Paștelui

Părintele Arsenie Boca considera că nu putem învinge ispitele decât prin înfrânarea poftelor.

„Firea trupului fiind surdă, oarbă şi mută, nu te poti intelege cu ea decat prin osteneala si foame, acestea insa trebuie conduse dupa dreapta socoteala, ca sa nu dauneze sanatatii. Acestea il imblanzesc, incat nu se mai tine vrajmas lui Dumnezeu. Rugaciunea si postul scot dracii poftei si ai maniei din trup. Foamea imblanzeste fiarele. Cu tot dinadinsul se atrage luarea aminte ca toata lupta aceasta sa nu se duca fara indrumarea unui duhovnic iscusit care stie a cumpani masura, trebuinta si putinta fiecaruia in parte', a spus Părintele Arsenie Boca, conform crestinortodox.ro.

Preoţii susțin că desfrânarea este una dintre cele mai rele patimi. Cu toate acestea, desfranarea săvârşită între soti este uneori permisă, pentru că cei doi își pot ascunde păcatele sub binecuvântarea lui Dumnezeu, primită în Taină Cununiei. Este important de menționat însă și faptul că harul lui Dumnezeu îi binecuvântează pe cei doi soţi numai în cele duhovniceşti şi fireşti ale vieţii, iar nu şi în poftele cele rele.

„Fraţilor, nu suntem datori trupului, că să vieţuim după trup. Căci dacă vieţuiţi după trup, veţi muri, iar dacă ucideţi, cu Duhul, faptele trupului, veţi fi vii. Căci câţi sunt mânaţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu” (Români 8, 12-14). “În Duhul să umblaţi şi să nu împliniţi poftă trupului. Căci trupul pofteşte împotriva duhului, iar duhul împotriva trupului; căci acestea se împotrivesc unul altuia, că să nu faceţi cele ce aţi voi', se scrie în Biblie (Gălăţeni 5, 16-17).

Relaţiile trupeşti au fost lăsate de Dumnezeu şi pentru a ne feri de desfrânare, acestea trebuie privite cu multă îngăduinţă, spun preoţii, mai ales atunci când unul dintre soţi este mai slab decat celălalt. Nu de puţine ori, din cauza refuzului unuia dintre soţi, celălalt a săvârşit preadesfranare, culcându-se cu altcineva. Prin urmare, dorinţa este bună când privește cu dragoste și milă neputința celuilalt, și nu cu mândrie și superioritate.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Postul Paștelui 2017. Cum se ține în mod corect Postul Mare

Îndemnul Părintelui Hrisostom Filipescu în perioada Postului Mare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex