Celebrități răpuse de cancerul pancreatic, cel mai letal cancer

Cancerul pancreatic este cel de care toată lumea vorbește în șoaptă. Cel mai greu de depistat. Cu cel mai ineficient tratament. Cu cele mai puține șanse de supraviețuire.

Archival CinemaSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 8)

Cancerul pancreatic este cel mai viclean dintre toate tipurile de cancer

Medicii spun că semnele acestui periculos tip de cancer se văd, dar oamenii  nu le percep ca pe niște simptome potențial periculoase. Primele semne la cancerul pancreatic sunt schimbarea preferințelor alimentare. Inexplicabil, cei afectați nu mai mănâncă pâine și carne, simt aproape un dezgust patologic față de aceste alimente. Odată instalat, acest cancer își face simțită prezența prin inflamarea ganglionilor de deasupra claviculei, prin mărirea vezicii biliare și prin apariția unui nodul în zona buricului.

Datorită poziției pancreasului, tumora se formează foarte aproape sau chiar lipită de anumite vertebre ale coloanei. De aceea durerea de spate este iarăși un semnal de alarmă.

Una din cauzele apariției și înmulțirii acestui tip de cancer este alimentația. Bucătăria tradițională a fost înlocuită cu produse ce conțin compuși pe care organismul nostru nu le recunoaște.

Cancerul pancreatic este foarte rezistent la chimioterapia tradițională. Pe lângă aceste aspecte, cercetările asupra cumplitei maladii sunt, în acest moment, insuficiente, din cauza finanțării reduse la nivel global.

Cancerul de pancreas este, poate, cel mai agresiv cancer în rândul românilor, cu o rată de supravieţuire la 5 ani extrem de mică, de doar 4%. Aproximativ 80% dintre cancerele pancreatice sunt depistate mult prea târziu, doar 10-30% dintre cei care suferă intervenţii chirurgicale de extirpare a tumorii supraviețuind 5 ani.

Celebrități răpuse de cancerul pancreatic

Cancerul pancreatic a furat' dintre noi o mulțime de personalități și vedete îndrăgite care odată diagnosticate au avut parte de o evoluție galopantă.

Florentina Mușat

foto: Hepta, Northfoto, Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului