Cele mai periculoase ispite alimentare

Aroma cafelei de dimineață, răsfățul dulce de la ora 16, cana de lapte savurată seara. Toate trei pot fi considerate ispite alimentare, de care ar trebui să stai departe.

Dulciurile si cafeaua, cele mai dulci ispite

Cine le poate rezista?

Ispita nr. 1 – cafeaua

Părerile sunt împărțite când vine vorba despre cafea. Are numeroase beneficii, însă există și câteva minusuri, atunci când se depășește limita. Bem cafeaua datorită stimulentului pe care îl conține – cofeina care, însă, în cantități prea mari, crește tensiunea, provocând o stare de anxietate și neliniște. De asemenea, cafeaua suprasolicită glandele suprarenale, provocând, paradoxal, o stare de oboseală.

Citește și  Cum să te detoxifici de cafea

Ispita alimentară nr. 2 – lactatele

Bineînțeles, și acest subiect este controversat. Însă tot mai multe studii arată că laptele de vacă este greu digerat de organism, din cauza unei proteine numite caseină. Nu știu câte persoane pun semnul egal între consumul de lapte și durerile de urechi, secreții nazale, mâncărimi ale pielii, somnolență, însă consumul de lapte poate duce la astfel de reacții. Ca alternativă, poți consuma laptele de capră, sau, dacă vrei să-l elimini, înlocuiește cu alte variante care conțin calciu, precum laptele de cocos, legume, nuci și semințe.

Ispita nr. 3 – grăsimile

Carnea roșie, produsele lactate sau alimentele prăjite sunt adevărate ispite, cu o mulțime de minusuri, dincolo de gustul irezistibil: blocarea arterelor, scăderea nivelului de calciu, influențarea activității cardiace, plus fenomenul inevitabil de îngrășare. Și dacă argumentele legate de starea de sănătate nu sunt întotdeauna convingătoare, posibilitatea apariției mai multor kilograme poate fi un argument puternic anti-grăsimi.

Ispita nr. 4 – pastele

Mă refer aici la pastele făinoase pe bază de făină albă, care sunt mai ieftine, dar care, prin procesul de rafinare, pierd până la 70% din vitamine și 90% minerale. Important nu este să le eliminați din alimentație, ci pur și simplu să reduceți frecvența, asta în cazul în care nu vreți să optați pentru varianta pastelor integrale.

Rețetă pentru weekend: paste cu sos de roșii și legume

 Ispita nr. 5 – dulcele

Există motive clare al dependenței de dulce. Este posibil ca nivelul zahărului din sânge să fie dezechilibrat, sau ca organismul să fie obișnuit cu carbohidrații rafinați, sau poate că suferi de ceea ce se numește hipoglicemie (care face ca organismul să ceară în mod constant dulce). Echilibrul sanguin se reface cel mai bine cu alimentele bogate nutritiv, precum cereale integrale, legumele crude, dovleceii sau spirulina.

Foto: www.123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Relatii