Laptele de cocos, un remediu excelent pentru sănătate

Până acum uleiul de cocos a fost unul dintre cele mai lăudate uleiuri, benefice pentru sănătate. Nu trebuie lăsat deoparte nici laptele de cocos, care este un remediu excelent pentru starea de bine generală, pentru piele și păr.

lapte-cocos

 foto lapte de cocos via Shutterstock

Laptele de cocos se face foarte simplu acasă prin hidratarea fulgilor de cocos în apă fierbinte, apoi stoarcerea și strecurarea lichidului. Nu confunda laptele de cocos cu apa de cocos, care este lichidul incolor din interiorul nucii. Iată cum poți beneficia de proprietățile hrănitoare și vindecătoare ale laptelui de cocos:

Laptele de cocos e bun pentru oase

Deși laptele de cocos nu este la fel de bogat în calciu ca și laptele de proveniență animală, conține mult fosfor, ce menține sănătatea oaselor, dar și a vederii.

Laptele de cocos scade colesterolul

Deși conține grăsimi saturate (în cantități mici), laptele de cocos poate scade nivelul colesterolului, comparativ cu produsele lactate precum untul. Organismul metabolizează mult mai ușor laptele de cocos, decât laptele de proveniență animală.

Este bogat în magneziu

200 ml de lapte de cocos conțin 89 mg de magneziu, minerală care ajută la reducerea stresului și menținerea presiunii sanguine normale.

Laptele de cocos este bun pentru slăbit

Este dificil să alegi mereu produsele cele mai bune pentru tine atunci când vrei să ții o cură de slăbire, iar laptele de cocos este de multe ori evitat, pentru că este bogat în grăsimi saturate. Chiar și așa, el conține foarte multe fibre, ceea ce îl face sățios, dacă îl bei în cantități moderate. Așadar, ajută la slăbit.

Hrănește părul și previne căderea lui

Ca și uleiul de cocos, laptele din acest fruct are multe beneficii și pentru părul tău. Îl hrănește în profunzime și hidratează scalpul. Poate fi atât un bun balsam pentru păr – pe care îl lași pe păr – sau îl poți amesteca în părți egale cu șamponul și să te speli cu el așa. Mai mult de atât, laptele de cocos conține compuși organici care sprijină creșterea sănătoasă a podoabei capilare, astfel prevenind căderea sa.

Laptele de cocos hrănește și hidratează pielea

Fie că este folosit intern sau extern, laptele de cocos prezintă beneficii și pentru pielea ta. Este bogat în vitaminele A și C și este în special bun pentru pielea uscată. În acest sens este indicat să folosești lapte de cocos proaspăt, eventual făcut în casă (cel conservat poate conține aditivi).

Laptele de cocos ajută la tratarea afecțiunilor pielii

Pielea uscată este predispusă la apariția numeroaselor afecțiuni, precum psoriazis sau diferite dermatite. Laptele de cocos previne dezvoltarea lor și ajută la tratarea lor, fiindcă hrănește pielea în profunzime și o hidratează.

Laptele de cocos ca demachiant

Amestecă o parte ulei de cocos și două părți lapte de cocos ca să îți faci un demachiant natural acasă. Vei fi sigură că nu are ingrediente care fac rău pielii și, mai mult de atât, o hidratează în același timp.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate