Cele mai frumoase grădini zoologice unde trebuie să mergi cu copiii

Prague ZooSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Copiii sunt fascinați de animalele sălbatice. Pentru ei, ele reprezintă o întretăiere dintre lumea reală și cea a basmelor. Multe din animalele ce aparțin unor grădini zoologice sunt pe cale de dispariție din faună Europei sau chiar de pe întregul mapamond. Iată care sunt cele mai frumoase grădini zoologice unde trebuie să mergi cu copiii:

PRAGUEZOO

De luni până duminică, de la 9.00 la la 19.00 grădina zoologică emblematică din Praga își așteaptă micii vizitatori însoțiți de adulții la fel de curioși. Și au și motive având în vedere că la PragueZoo există o familie de pecari, o specie de mamifere considerată dispărută definitiv odată cu mastodonții și tatu. Trebuie să știi că Grădina zoologică din Praga a fost votată a 5-a, cea mai interesantă din lume. Dacă ajungeți, trebuie neapărat să vedeți salamandra uriașă și reproducerea unei jungle indoneziene.

TIERGARTEN SCHONBRUNN

I se mai spune ZooViena, se află în apropierea castelului Schonbrunn iar copiii până în 6 ani au acces gratuit. Biletul unul adult este 20 de euro iar a unui copil peste 6 ani este 10 euro. La Tiergarten Schonbrunn se organizează tururi personalizate cu mic dejun, ghid și acces în backstage, acolo unde se creează clima specifică anumitor specii. În 2018 pe Trip Advisors a fost votată drept “Cea mai frumoasă grădină zoologică din lume.” În interior se află peste 700 de specii, de la pinguini și urangutani până la urși panda uriași, Tiergarten fiind patrimoniu UNESCO și prima grădina zoologică din lume.

Budapest Zoo

Foarte bine organizată, împărțită pe zone specifice ale globului, Grădina Zoologică din Budapesta este accesibilă tuturor și oferă atracții de neuitat. În lunile iulie și august în interior au loc concerte în aer liber, biletele de intrare putând fi cumpărate și on line. Budapest Zoo este un adevărat Regat al animalelor înființat cu aproape 150 de ani în urmă.

Grădina Zoologică din Berlin

Împresionează vizitatorii încă din 1844, anul înființării. Este deschisă tot timpul anului și deține cea mai mare varietate de specii din lume, nu mai puțin de 17.500 de specii. Nu lipsesc animale exotice, sălbatice și domestice, toate așezate într-un habitat specific, realizat după un program de bune practici în conservarea speciilor. Zona de Aquarium este la fel de spectaculoasă iar biletul de intrare la ambele locații poate fi combinat, prețul final fiind mult mai avantajos.

ZSL London Zoo

Este situată în Regent Park și se întinde pe o suprafață de 15 hectare. A câștigat premiul Best Tourism Experience și este mai mult decât un simplu spațiu unde pot fi văzute, admirate și fotografiate animalele. Grădina Zoologică din Londa are cel mai eficient program de reproducere al speciilor pe cale de disparitie. ZSL înseamnă Zoological Society of London lucru care certifică seriozitatea cu care specialiștii englezi tratează problema speciilor aflate în curs de extincție. Biletele încep de 23 de lire și cuprinde expoziții unice, precum plaja pinguinilor, pădurea tropicală sau viața de noapte.

Foto: Hepta, Facebook

Citește și:

Ce-ați schimba dacă v-ați întoarce cu 20 de ani în trecut?

Tu știi ce putere magică au kusudamele?

Exercițiile secrete pentru vindecarea bolilor și prelungirea vieții

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate