Cele mai frecvente trei întrebări pe care le punem medicilor: iată care sunt

Când te afli în cabinetul medicului ai vrea să știi cât mai multe lucruri care te frământă. Sau care îți stârnesc curiozitatea. Dar de cele mai multe ori te jenezi, de teamă să nu pari ridicol. Tocmai pentru că știm acest lucru, vă oferim răpunsurile medicului la cele mai frecvente trei întrebări.

Selecția acestor întrebări pe care medicii le aud foarte des de la pacienți a fost făcută de un medic australian, Preeya Alexander. Acesta a spus că există trei informații pe care toată lumea le solicită și la care este nevoită să răspundă din nou și din nou. Trei întrebari ale căror răspunsuri sunt foarte simple:

1. De ce trebuie să urmez tratamentul cu antibiotic până la final dacă după câteva zile deja mă simt foarte bine?

Orice medic va încerca să ofere pacientului antibioticul cu cea mai scurtă durată posibilă de tratament, în vederea eliminării infecției bacteriene. Niciunul nu va recomanda o durată mai lungă decât este necesar. Așa că, în ciuda faptului că vă simțiți mai bine după două-trei zile, să zicem, tratamentul trebuie urmat până la final, conform recomandării. Acest lucru este necesar pentru eradicarea totală și completă a bacteriilor și prevenirea dezvoltării unei rezistențe la antibiotice.

2. De ce simt că am nevoie la toaletă imediat după masă sau după ce beau o cafea?

Motivul pentru care o persoană are imperios nevoie la toaletă după ce a mâncat sau după ce a băut o cafea este un… reflex. Când alimentele ajung în stomac, acesta se dilată și apare un reflex involuntar. Un hormon îi semnalează colonului să înceapă să se contracte și, odată declanșat procesul, mâncarea anterior digerată (de la masa precedentă) începe să se deplaseze prin colon, fiind „împinsă' de cea nou introdusă. Este greșit să se creadă că cineva are un metabolism atât de rapid încât să nu rețină alimentele ingerate și ele să fie eliminate la sfârșitul mesei. Este vorba de fapt de alimentele „vechi'.

3. De ce tusea se agravează noaptea?

Tusea este de obicei mai violentă pe parcursul nopții pentru că aerul din încăpere devine mai rece și mai uscat, iar acest lucru tinde să irite căile respiratorii. De asemenea, în timpul somnului mucoasa are un alt traseu din cauza poziției de somn, orizontală), scurgându-se prin partea din spate a gâtului, ceea ce poate declanșa tusea. Dr. Alexander recomandă celor care se confruntă noaptea cu accese de tuse să se asigure că în dormitor temperatura și umiditatea sunt la niveluri confortabile. De asemenea, sugerează să se doarmă pe mai multe perne, astfel încât corpul să aibă un grad de înclinație.

Foto: 123rf

Citeste și:

Femeile însărcinate au un risc mai mare de a dezvolta COVID-19?

Relaxarea va aduce imunitate de scut sau va face ravagii?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate